PILOT SAŠA PEŠKE SE PROBIO: Bilo mi je strašno samom u kolima, ni napred ni nazad
Foto: Grad Zrenjanin

Zavejan čitave noći

PILOT SAŠA PEŠKE SE PROBIO: Bilo mi je strašno samom u kolima, ni napred ni nazad

Srbija -
U zrenjaninski đački dom smeštena je grupa od pedesetak učenika, koji su sinoć oko 21 sat ostali u blokadi

ZRENJANIN - Put Stajićevo-Perlez i dalje je neprohodan za saobraćaj, a jutros oko 11 iz snežne blokade prvi se pešice probio pilot Saša Antonović.

On je iz smetova izašao u blizini restorana „Trofej“, a njegov auto ostao je blokiran kilometar i po dalje, u srcu snežne oluje. "Ostao sam u blokadi sinoć, još oko 19 časova a bio sam sam u automobilu kojim sam iz Beograda pošao za Zrenjanin. Bezuspešno sam pokušavao da izađem iz vejavice a onda sam morao da odustanem jer se i auto pokvario. Najpre sam imao grejanje, a u toku noći morao sam da pređem do jednog kamiona, koji je bio tu u blizini. Bilo je strašno, nismo mogli ni napred ni nazad", priča Antonović, inače pilot u PKB avijaciji, koji je na kraju rešio da se pešice dokopa bezbedne deonice.

U zrenjaninski Dom za učenike “Angelina Kojić", smeštena je grupa od pedesetak učenika, koji su sinoć oko 21 sat ostali u blokadi između Stajićeva i raskrsnice za Perlez.

Restoran Trofej koji se nalazi u etno selu Tiganjica na Zrenjaninskom putu otvorio svoja vrata za sve građane koji su zavejani u svojim automobilima ili autobusima u njegovoj blizini.

Do sada je u restoranu Trofej zbinuto oko dvadeset osoba kojima je pružena potrebna pomoć.

Radnici Trofeja učestvuju u akciji evakuacije zavejanih ljudi i žele da obaveste sve ljude dobre volje da se priključe i pomognu jer među zavejanima ima maloletnika i žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track