UBILA IH BOMBA: U ruskom kampu za obuku poginulo šest padobranaca

Incident

UBILA IH BOMBA: U ruskom kampu za obuku poginulo šest padobranaca

Planeta -
Još nije poznato šta je uzrok eksplozije u kampu za vojnu obuku u Pskovu, do koje je došlo kad su se vojnici vraćali sa vatrogasne vežbe. Nezvanično se saznaje da su padobranci nastradali u eksploziji bombe.

MOSKVA - U eksploziji u kampu za vojnu obuku u regionu Pskova na zapadu Rusije danas je poginulo šest padobranaca, dok su dvojica povređena, prenela je ruska državna agencija RIA, citirajući saopštenje ruskog Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da je "šest pripadnika ruskih vazduhoplovnih snaga poginulo u eksploziji, dok je još dvoje povređeno i prebačeni su u najbližu medicinsku ustanovu", preneo je Rojters.

Prema preliminarnim nalazima, šest ruskih komandosa Vazduhoplovno-desantnih snaga poginuli su od posledica eksplozije artiljerijske granate, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Prema preliminarnim podacima, uzrok pogibije vojnika Vazduhoplovno-desantnih snaga na poligonu 714 blizu naselja Strugi Krasnije (Oblast Pskova) mogao je biti neeksplodirano punjenje", navelo je to Ministarstvo.

Prva analiza prirode eksplozije i kratera koji se formirao na mestu eksplozije, kao i vrsta rana stradalih vojnika ukazuje da je eksplodiralo artiljerijsko punjenje..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track