(UZNEMIRUJUĆI FOTO) NEUKUSNO MU: Al Bagdadi skinuo snimak dečaka kako odseca glavu sirijskom vojniku
Foto: Printscreen Yt

Zveri

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) NEUKUSNO MU: Al Bagdadi skinuo snimak dečaka kako odseca glavu sirijskom vojniku

Planeta -
Šef terorista je za brutalno i surovo ubijanje svih koji se ne slažu s njegovom izopačenom ideologijom, ali želi da prikrije najgnusnije zločine

DAMASK - Vođa terorističke Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, naredio je da se obustavi prikazivanje video-snimka na kojem dečak, kog je regrutovala ISIL, odseca glavu zarobljenom sirijskom vojniku, objavila je sirijska agencija ARA Njuz.

Bagdadi je, navodno, poručio da ovakvi snimci uznemiravaju muslimane i mogu da užasnu i preplaše decu, piše Raša tudej. Međutim, neki komentatori s Bliskog istoka kažu da se Bagdadijeva zabrana odnosi samo na amaterske snimke brutalnosti ISIL, koje su borci načinili mobilnnim telefonima.

ISIL često prikazuje svoje akcije na društvenim mrežama, ali njeni "zvanični" snimci pogubljenja su profesionalno uređeni i montirani, kako bi njihov užasavajući efekat bio još upadljiviji.

Koljač od malih nogu (Foto: Printscreen YouTube)
Koljač od malih nogu (Foto: Printscreen YouTube)

Bagdadijeva zabrana dovedena je u vezu sa snimkom dečaka koji odseca glavu vojniku, jer je upućena neposredno posle njegovog objavljivanja. Na snimku je pokazano dete u maskirnoj uniformi, kako drži ljudsku glavu i krvavi nož. Pošto mu je odrubio glavu, decak ju je položio na vojnikovo telo, kao što čine odrasli pripadnici ISIL, a zatim se jedan ekstremista okreće ka kameri i preti da će ISIL "preuzeti sveta mesta u Rimu i Jerusalimu".

Ubijenog sirijskog vojnika zarobili su teroristi ISIL pošto su zauzeli drevni grad Palmiru, istočno od grada Homsa u istoimenoj provinciji, potvrdio je direktor Sirijske observatorije za ljudska prava Rami Abdul Rahman, koji je dobio kopiju video-snimka.

"Ovo je prvi takav slučaj odsecanja glave od strane jednog deteta", naveo je Rahman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track