(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DETE DŽELAT: Dečak (10) metkom u čelo pogubio agenta Mosada
Foto: Youtube Pt

NAJNOVIJI SNIMAK IS LEDI KRV U ŽILAMA

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DETE DŽELAT: Dečak (10) metkom u čelo pogubio agenta Mosada

Planeta -
U snimku od 13 minuta, koji je objavljen na Tviteru, vidi se kako muškarac sedi i mirno priznaje da ga je regrutovao izraelski Mosad, a navodi čak i koliko je za to bio plaćen. Porodica Muhameda Musalama je kasnije identifikovala muškarca na snimku kao svog sina

BAGDAD - Na najnovijem video-snimku koji je objavila Islamska država vidi se kako dečak ne stariji od 10, a prema nekim izvorima od možda dvanaestak godina ubija Palestinca iz istočnog Jerusalima Muhameda Musalama (19), nakon što je priznao da je špijunirao za izraelsku obaveštajnu službu Mosad.

Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

U snimku dugačkom 13 minuta, koji je objavljen sinoć na Tviteru, vidi se kako muškarac sedi i mirno priznaje da ga je regrutovao izraelski Mosad, a navodi čak i koliko je za to bio plaćen, objavio je Foks njuz. Porodica Muhameda Musalama je kasnije identifikovala muškarca na snimku kao njihovog sina.

Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

Musalam u videu priznaje da ga je za Mosad vrbovao jedan komšija Jevrejin, a izraelska obaveštajna agencija je od njega tražila da se infiltrira u Islamsku državu i obezbeđuje im informacije o lokaciji oružja i baza, kao i imena Palestinaca koji se bore na strani džihadista.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Pri kraju video snimka, jedan muškarac je na francuskom zapretio Jevrejima u Francuskoj, nakon čega je dečak stao ispred Musalama, koji je klečao na podu, i upucao ga iz pištolja u čelo.Palestinac se zatim srušio na pod, da bi ga dečak, vičući "Alahu Akbar", upucao još četiri puta.

Foto: Daily Mail printscreen
Foto: Daily Mail printscreen

To nije prvi put da džihadisti Islamske države koriste maloletnike za izvršenje pogubljenja, pa je tako u januaru objavljen video snimak na kojem se vidi kako jedan kazahstanski dečak ubija dvojicu ruskih talaca. "Islamska država od ove godine forsira svoj "program obuke pionira". Korišćenje dece ubica je značajno jer IS time pokazuje da njihov kalifat "raste" i da oni sada podižu novu generaciju ratnika", ocenio je urednik "Konzorcijuma za istraživanje i analizu terorizma" sa Floride, Verjan Kan.

http://www.youtube.com/watch?v=p7NeS5z20s4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track