DŽIHADISTI DOŠLI U MOSKVU: Policija uhapsila 12 pristalica Islamske države spremnih da napadnu
Foto: AP

DŽIHADISTI DOŠLI U MOSKVU: Policija uhapsila 12 pristalica Islamske države spremnih da napadnu

Planeta -
Direktor FSB kaže da je ove godine sprečeno 20 terorističkih napada

MOSKVA - Direktor ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnjikov izjavio je da je 12 pristalica Islamske države privedeno za vikend zbog sumnje da su pripremali teroristički napad u Moskvi, kao i da je među njima jedan državljanin Sirije.

Bortnjikov je rekao da je među privedenima i "izvesni gospodin Bajsultanov koji je došao iz Sirije da bi organizovao napad". Prema njegovim rečima, ruske bezbednosne službe su ove godine sprečile 20 terorističkih napada.

"Poslednji primer je od 11. oktobra kada je privedeno 12 ruskih građana - članova i pristalica međunarodne terorističke organizacije (Islamske države) koji su nameravali da izvrše teroristički napad u javnom prevozu koristeći eksplozivnu napravu kućne izrade", kazao je Bortnjikov, prenela je agencija Tas s.

On je dodao da je u poslednjih 10 godina oko 5.500 ljudi osuđeno zbog zločina povezanih sa terorizmom u Rusiji. Prema navodima Sputnjika, troje osumnjičenih pojavilo se danas pred sudom, od kojih su se dvojica izjasnila krivim. Kako se navodi, krivicu su priznali Aslan Bajsultanov i Elman Ašev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track