Zeleni oblaci izazvali paniku u Moskvi

Fenomen

Zeleni oblaci izazvali paniku u Moskvi

Planeta -
Zeleni oblaci nadvijaju se nad Moskvom", glasio je naslov u listu Komsomolskaja pravda koji se pitao "da li je to najava sudnjeg dana?".Zelena prašina je prekrila ulice i automobile.

MOSKVA - Ruska meteorološka služba i služba za vanredne situacija umirili su isprepadane Moskovljane zbog zelenih oblaka koji su prekrili nebo iznad ruske prestonice.

"Danas su se Moskovljani osećali kao likovi katastrofičnog filma o invaziji vanzemaljaca: stanovnici jugozapadnog dela grada videli su nebo obojeno u zeleno", piše na vebsajtu ruske meteorološke službe.

Kako prenosi AFP, zeleni oblaci su se jutros nadvili nad ruskim glavnim gradom dolazeći sa juga. U podne su stigli do centra, šireći uznemirenost među stanovnicima.

"Zeleni oblaci nadvijaju se nad Moskvom", glasio je naslov u listu Komsomolskaja pravda koji se pitao "da li je to najava sudnjeg dana?".Zelena prašina je prekrila ulice i automobile.

Nakon poziva jednog broja uspaničenih Moskovljana, služba za vanredne situacije izdala je saopštenje u kome navodi da nije reč ni o kakvoj najezdi "malih zelenih", već o polenu drveća.

"Mnogi stanovnici su izgleda zaboravili kako izgledaju prirodni fenomeni", izjavile su vlasti Podolska, industrijskog grada južno od Moskve gde je takođe registrovana ova neobična pojava. Nagli porast tempartura "izazvao je cvetanje nekoliko vrsta drveća, što je dovelo do pojave žuto-zelenog polena koji je prekrio pločnike, prozore i automobile", navodi se u saopštenju službe za vanredne situacije i dodaje da polen predstavlja opasnost za ljude koji pate od alergija i astme, a da je za sve ostale samo "sezonska neugodnost"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track