Izdržavao 11 dece prodavajući drogu

Porodični biznis

Izdržavao 11 dece prodavajući drogu

Planeta -
Prema policiji, deca su bila dobro snabdevena, ali su živela u nespremljenom i prljavom okruženju. Korišćene igle su bile po kući, pošto je majka od 2004. ovisnik od heroina

BEČ - Jedna porodica iz Graca sa 13 članova živela je od prodaje narkotika, pokazala je istraga austrijske policije.

Policija je saopštila da je bračni par od početka godine prodao šest kilograma amfetamina, ulične vrednosti od oko 180.000 evra, i time finansirao život 11 dece.

Narkotike su švercovali iz Mađarske u austrijsku pokrajinu Štajersku.

Policija je već mesecima pratila bračni par, koji je narkotike prodavao ovisnicima u Gracu i okolini, kao i Lajbnicu, Firstenfeldu i Leobenu. Bračni par je za narkotike tražio pet puta veću cenu od one koju su platili u Mađarskoj.

Prema policiji, deca su bila dobro snabdevena, ali su živela u nespremljenom i prljavom okruženju. Korišćene igle su bile po kući, pošto je majka od 2004. ovisnik od heroina.

Već više godina gradske ustanove za brigu o deci pratili su ovaj bračni par. Takođe i njihov 19-godišnji sin i 16-godišnja ćerka osumnjičeni su za trgovinu narkoticima, odnosno da su im u tome pomagali.

Momak je od roditelja otkupio, kako tvrdi policija, 500 grama, i potom prodao 300 grama, a ostatak je sam konzumirao. Bračni par je priznao tokom saslušanja iznete optužbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track