ZAHAROVA: Rusija želi bolje odnose sa EU, nevezano za njeno razmimoilaženje sa SAD!
Foto: Profimedia

politički i ekonomski interesi

ZAHAROVA: Rusija želi bolje odnose sa EU, nevezano za njeno razmimoilaženje sa SAD!

Planeta -

Moskva želi da unapredi odnose sa Evropskom unijom zbog njihove vrednosti i ne čeka da to učini u svetlu razilaženja između EU i SAD oko iranskog nuklearnog sporazuma, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

"Mi cenimo naše odnose sa EU onakve kakvi su i pozivamo na njihovo unapređenje i pronalaženje načina za zastoj za koji nismo mi krivi", rekla je Zaharova i dodala da je ruski cilj poboljšanje odnosa i njihovo unapređenje na novi nivo bez obzira na razvoj događaja u odnosima između EU i drugih partnera.

Ona je takođe rekla da je ruski stav ostao isti u pogledu nedavne najavljene promene američke politike. Proces pregovaranja je bio zasnovan na našem stavu i poziciji EU, istakla je Zaharova.

"Mi želimo da unapredimo odnose sa EU, na tome radimo, ne zbog toga što su se njihovi odnosi sa drugima pogoršali, već zasnovani na političkim, ekonomskim i humanitarnim interesima našeg naroda", zaključila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track