MNOGE JE ZAKAČIO, ALI NJEGA SAMO HVALI: 11 Trampovih velikih pohvala za Putina (VIDEO)
Foto: Reuters

DOBRI ODNOSI

MNOGE JE ZAKAČIO, ALI NJEGA SAMO HVALI: 11 Trampovih velikih pohvala za Putina (VIDEO)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp poznat je po nezgodnom jeziku kojim je zakačio brojne ljude - papu Franju, senatora Džona Mekejna, jednog novinara invalida i druge, ali jedan čovek je izuzetak: predsednik Rusije Vladimir Putin.

Za ovih godinu i po, koliko je na fuknciji u Beloj kući, Tramp se o Putinu uvek izražavao ili pohvalno ili suzdržano. Evo nekih izjava koje su najčešće bile citirane.

1. Čestitam Francuskoj, koja je odigrala izvanredan fudbal, na osvajanju Svetskog kupa 2018. Uz to, čestitam i predsedniku Putinu i Rusiji što su organizovali zaista fantastičan šampionat - jedan od najboljih ikad!

2. Imao bih jako dobre odnose s predsednikom Putinom kad bismo zajedno proveli vreme.

3. Mislim da bismo imali priliku da imamo zaista dobre odnose s Rusijom i veoma dobru priliku za jako dobar odnos s predsednikom Putinom.

4. Znate šta? Putin je dobar. Dobar je. Svi smo dobri.

5. Mislim da imam veoma dobar odnos s predsednikom Putinom

6. Pozvao sam ruskog predsednika Putina da mu čestitam izbornu pobedu (i Obama ga je u prošlosti zvao). Mediji koji lansiraju lažne vesti su ludi što su hteli da ga osudim. Greše! Saradnja s Rusijom (i ostalima) je dobra stvar, ne loša.

7. Verujem da predsednik Putin zaista oseća, da istinski zna, da se nije mešao u naše izbore.

8. Mislim da Putin i ja - predsednik Putin i ja bismo imali izvanredne odnose, a to bi bilo odlično za obe zemlje.

9. Razgledate to i imate predsednika Putina koji vrlo snažno, žestoko kaže da nema veze s tim. Ne ulazite u takvu raspravu.

10. Predsednik Putin i ja smo razmatrali razne stvari i mislim da nam odlično ide. Imali smo jako, jako dobre razgovore. Razgovaraćemo i sad i očigledno će se to nastaviti. Radujemo se dobrim, pozitivnim stvarima koje se dešavaju Rusiji, Sjedinjenim državama i svima ostalima.

11. Čujte, bilo bi mnogo lakše da sam opak prema Rusiji, ali onda ne bismo postigli dogovor.

Kurir.rs/CNN

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track