HOROR U AMERICI: Ajovu pogodilo nekoliko tornada odjednom, pogledajte kakav HAOS je nastao, UNIŠTENO nekoliko gradova! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

stvorili se niotkuda

HOROR U AMERICI: Ajovu pogodilo nekoliko tornada odjednom, pogledajte kakav HAOS je nastao, UNIŠTENO nekoliko gradova! (VIDEO)

Planeta -

Američku saveznu državu Ajovu pogodilo je nekoliko tornada i ostavili za sobom pustoš.

Najmanje 17 ljudi je povređeno, a prouzrokovana je katastrofalna štetu, javljaju američki mediji.

Na internetu su objavljeni zastrašujući snimci tornada, koji su pogodili gradove Maršaltaun, Pela i Bondurant. Povređeno je 10 osoba u Maršaltaunu i 7 u jednoj fabrici blizu Pele.

Najgore je bilo u Maršaltaunu, gradu sa 27 000 stanovnika, gde je tornado čupao krovove sa zgrada, srušio kupolu sa zgrade suda, a oštećena je i lokalna bolnica.

Stanovnica Stefani Moc izjavila je da je bila u trgovini u centru grada sa suprugom i dvomesečnom bebom kada su čuli uzbunu za tornado.

Sakrili su se u podrum zgrade i čuli "kako pucaju zidovi, kao da je eksplozija". Prodavnica je uništena.

"Preživeli smo. Sretna sam", rekla je Moc. Meteorolozi su rekli da su se tornada odjednom formirala i iznenadila ih.

"Ujutro nije izgledalo da će doći do tako snažnih tornada. U najgorem slučaju smo očekivali oluju sa gradom", rekao je Aleks Krul iz Državnog meteorološkog zavoda SAD.

Odbornik Mark Smit, koji živi u Maršaltaunu, rekao je da će u ovom gradu biti proglašeno vanredno stanje: "Sve je u apsolutnom haosu."

Meteorolog Rod Donavon izjavio je da je "iz dve primarne oluje nastala serija tornada". Jedan se razvio na području Maršaltauna, a drugi u Pelu. Tačan broj tornada i njihova snaga biće određeni posle daljne analize.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja