SMEJAO SE UŽIVO TRAMPOVOM POZIVU DA PUTIN DOĐE U AMERIKU, A SAD SE PERE: Nisam ja tako mislio, pogrešno ste shvatili (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

KRIVI MU MEDIJI

SMEJAO SE UŽIVO TRAMPOVOM POZIVU DA PUTIN DOĐE U AMERIKU, A SAD SE PERE: Nisam ja tako mislio, pogrešno ste shvatili (VIDEO)

Planeta -

Direktor Nacionalnih obaveštajnih službi SAD Den Kouts tvrdi da, time što se u živom TV prenosu smejao pozivu za posetu Vašingtonu koji je američki predsednik Donald Tramp uputio ruskom kolegi Vladimiru Putinu, nije ni pomišljao da omalovaži Trampa i optužio medije da su pogrešno okarakterisali njegov odgovor.

Ej-Bi-Si njuz navodi da je reakcija Koutsa na Trampov poziv Putinu u široj javnosti primljena sa velikim iznenađenjem pošto je shvaćena kao direktna kritika na račun predsednika SAD.

Kouts je u četvrtak na Bezbednosnom forumu u Aspenu uživo na sceni davao intervju novinarki En-Bi-Si njuza Andrei Mičel koja ga je upitala šta misli o pozivu Putinu da na jesen poseti Belu kuću.

"Molim?" uzvratio je Kouts uz grimase i smeh.

Nastavio je da se smeje i na kraju odgovorio sarkastično.

"Ok... To će biti nešto posebno", kazao je tada direktor Nacionalnih obaveštajnih službi SAD.

Kouts je, međutim, u subotu izjavio da nije ni pomišljao da omalovaži Trampa i optužio medije da su pogrešno okarakterisali njegov odgovor.

"Neki od medija koji su to preneli pogrešno su okarakterisali moje namere da odgovorim na najnoviju vest koja mi je pročitana tokom intervjua uživo. Moj odgovor, za koji priznajem da je bio čudan, ni na koji način nije imao za cilj da izrazi nepoštovanje ili kritiku onoga što predsednik radi", rekao je Kouts.

On je dodao da je "zajedno sa celokupnom obaveštajnom zajedicom posvećen obezbeđivanju najboljih mogućih obaveštajnih podataka sa ciljem informisanja i podrške aktuelnim naporima predsednika Trampa na sprečavanju ruskog mešanja u predstojeće izbore (u SAD u novembru).

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track