HRVATICA S DEČKOM BUGARINOM BRUTALNO PRETUKLA GEJ PAR U BELGIJI: Sačekali su nas na parkingu i pretukli metalnom štanglom! I nije im prvi put! (UZNEMIRUJUĆE FOTO)
Foto: Facebook/Mauro Padovani

BEZ MILOSTI

HRVATICA S DEČKOM BUGARINOM BRUTALNO PRETUKLA GEJ PAR U BELGIJI: Sačekali su nas na parkingu i pretukli metalnom štanglom! I nije im prvi put! (UZNEMIRUJUĆE FOTO)

Planeta -

Italijan Mauro Padovani (47), crtač stripova koji živi u Belgiji, objavio je na Fejsbuku šokantne fotografije sebe i svog muža Tomasa Frimana (59) snimljene pošto su ih zverski napale nasilne komšije - Hrvatica koju su lokalni mediji identifikovalikao Jasminu R. (21) i njen dečko Bugarin (23).

Mediji javljaju da se napad dogodio prošle sedmice, a nasilni par se nije obazirao ni na to što je Friman teško bolestan (ima Alchajmerovu bolest).

Uznemirujuće fotografije dvojice pretučenih muškaraca preneli su brojni mediji, Padovanijev post šerovan je hiljade puta, a incident je potresao mirni belgijski grad Gent, piše italijanski portal Đenova tudej (Genova Today), za koji je Padovani ispričao šta se dogodilo.

"Tomasa i mene napale su naše komšije, bilo je zaista brutalno. Mom mužu je pre tri godine dijagnostikovana Alchajmerova bolest, on je kao dete. Napali su nas metalnom štanglom i slomili su mu dva pršljena", rekao je Padovani i dodao da ovo nije prvi put da ih taj nasilni par maltretira.

"To traje već četiri godine, život su nam pretvorili u pakao. Toma su pre dve godine udarili u glavu, a ja sam bio napadnut pre dva meseca", priča Padovani i dodaje da je Jasmina, koja s dečkom živi iznad njih, bacila s terase dve cigle na njega i promašila ga za dlaku. Pa opet, policija nikad nije reagovala.

Sada su ih napali na parkingu za invalide. Jasmina je pljunula na prozor njihovog auta i tako je počelo. Ovaj put policija je uhapsila nasilnike.

"Da, oboje su uhapšeni. Devojka ima zabranu prilaženja, a mladić je u zatvoru, gde će ostati mesec dana. Sud će zatim odlučiti šta će s njim", kaže Padovani.

Belgijski mediji navode da je Jasmina R. prošle sedmice puštena iz pritvora. Pod policijskom pratnjom vratila se u stan da uzme svoje jednogodišnje dete i stvari, ali joj nije dozvoljeno da ostane. Štaviše, sledećih mesec dana ne sme da ostane ni u Gentu, a zabranjen joj je svaki kontakt s komšijama koje je pretukla. Ovo joj nije prvo krivično delo - 2015. bila je osuđena zbog nasilne krađe.

Njenom dečku preti dvogodišnja zatvorska kazna zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Inače, belgijski zakoni predviđaju da se kazna udvostruči ako se utvrdi da je zločin bio motivisan mržnjom prema homoseksualnom paru.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Facebook/Mauro Padovani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja