MIRKO (31) JE POGINUO U NEZAPAMĆENOJ TRAGEDIJI U ĐENOVI: Tog dana je dobio posao, ali na njega nikada nije stigao! JEZIVE SUDBINE ŽRTAVA
Foto: AP, Printscreen YouTube

strašne sudbine

MIRKO (31) JE POGINUO U NEZAPAMĆENOJ TRAGEDIJI U ĐENOVI: Tog dana je dobio posao, ali na njega nikada nije stigao! JEZIVE SUDBINE ŽRTAVA

Planeta -

Među tonama betona i metala srušenog vijadukta spasioci i dalje traže preživele. Tragedija koja se dogodila u Đenovi odnela je 42 života, od kojih je troje dece. Gotovo sto metara puta nestalo je u 15 sekundi u ponedeljak oko podne.

Srušeni vijadukt nalazi se na važnom evropskom pravcu od Portugalije do Turske, i većina žrtava prolazio je njime na putu ka mestima na kojima je trebalo da provedu svoj godišnji odmor. Pod tonama betona i metala stradala je tročlana porodica, informatičar Roberto Robiano (44) sa suprugom Ersiliom Pičinino (41) i sinom Samuelom (9).

foto: Printscreen YouTube

Samo nekoliko metara od automobila nastradale tročlane porodice Robiano, spasioci su pod ruševinama pronašli tela trojice kolega nastradalih na poslu. 31-godišnji Mirko Vićini i 35-godišnji Bruno Kasagrande, obojica iz Đenove.

Oni su mesecima bili bez posla i konačno dobili su sezonski posao. Trebalo je da rade kao komunalci na uređenju ekoloških ostrva u lokalnoj kompaniji za otpad. Krenuli su na svoj prvi radni dan i poginuli zajedno sa kolegom Sandrom Kamporom.

Oni su iz Đenove krenuli na letovanje u Sardiniju, piše La Stampa. Spasioci su u potrazi za preživelima u njihovoj blizini čuli zvonjavu mobilnog telefona.

foto: AP, Printscreen/ Facebook

Pronašli su suncobran, dečije ćebence i mobilni na koji je zvala Ersiliina majka i Samuelova baka, ali spasioci nisu imali snage da odgovore na poziv.

Nedaleko od mobilnog telefona pod ruševinama bila su tela tročlane porodice koja je krenula prema luci. Porodični prijatelj rekao je da je na mesto nesreće došao oko 13 sati i prepoznao automobil pored kojeg je ugledao loptu sa fotografijom Spajdermena s kojom se igrao Samuel.

foto: Printscreen Facebook

U nesreći je poginula je i četveročlana porodica iz Milana. 59-godišnji Andrea Vitone, 48-godišnja Klaudija Poseti i njeno dvoje dece iz prvog braka 12-godišnja Kamila i 16-godišnji Manuele.

Među poginulima je i 32-godišnji anesteziolog iz Pize, Alberto Fanfani koji je na put krenuo sa devojkom, 29-godišnjom Martom Danisi sa Sicilije. Danisi je bila medicinska sestra, a njena smrt šokirala je stanovnike rodnog grada Sant’Agata di Militelo. Veruje se da je par krenuo prema gradu Alesandriji gde je Danisi nedavno prebačena na novo radno mesto.

Andrea Ćeruli (47) iz Đenove, takođe je poginuo na putu prema poslu. Bio je zaposlen u luci. Marjus Đeri i Edi Bokrina bili su na putu prema poslu u službenom kombiju kompanije EuroPulicia.

Njihova tela pronađena su pred njihovim roditeljima i suprugama koji su došli na mesto nesreće da pomognu u spašavanju.

foto: Printscreen Facbook

Pronađena su i tela četvorice muškaraca iz Napulja. Đovani Batiloro (29),i Antonio Stancione (29), Mateo Bertonati (26) i Đerardo Esposito (26) u trenutku urušavanja vijadukta putovali su prema Nici. Đenaro Sarnataro (43) vozač kamiona iz Napulja, putovao je iz Francuske kad je poginuo.

Ostale žrtve su 27-godišnji Karlo Eraco Trujilio i Stela Bokia (24), par iz Areca u Toskani, 35-godišnji Luiđi Mati Altadona iz Borgeta Santo Spirita u Liguriji, 41-godišnji Franćesko Belo, 53-godišnji Sandro Kampora, Đorđo Donađo, poslovni čovek iz Savone i Henri Diaz, 30-godišnji Kolumbijac koji živi u Liguriji. Pronađeno je i telo 34-godišnje Elise Boko.

foto: Printscreen Facebook

Identifikovana su i tela troje turista iz Francuske koji su putovali na letovanje na Sardiniju. 22-godišnja Melisa Artu i 20-godišnji Nana Gusman i Nemati Alize krenule su iz Monpeljea prema na trajekt. Njihova tela pronađena su nakon što su spasioci našli narukvicu i minđuše. Identifikovan je i Huan Karlos Pastenes, 64-godišnji kuvar iz Čilea koji je živie u Đenovi više od 30 godina. U vreme urušavanja vijadukta, krenuo je na put sa suprugom Norom Rivera i 60-godišnjom prijateljicom Huanom Figueroom.

Sva pronađena tela prebačena su u prvremenu mrtvačnicu u blizini srušenog mosta, a samo nekoliko metara dalje, iza pregrade te mrtvačnice, desetine ljudi čeka vesti o svojoj rodbini ili prijateljima

foto: Printscreen Facebook

. Neki od njih su, posle vesti o urušavanju mosta pojurili u najbližu bolnicu, a veliki broj korisnika društvenih mreža objavio je nestanak svojih prijatelja i poznanika putem Fejsbuka i Tvitera.

Identifikacija stradalih počela je odmah uz pomoć nakita koji je pronađen na njima, pirsinga i predmeta pronađenih uz tela. Svi pronađeni detalji upoređeni su sa spiskom nestalih osoba, a članovi obitelji žrtava ove tragedije se, nakon identifikacije, obavještavaju o tužnom ishodu.

Kurir.rs/Dnevnik. hr

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track