NOVI SNIMCI KALIFORNIJSKOG PAKLA: Vatreni tornado kreće se 230 km na čas i veličine je 3 FUDBALSKA TERENA! Guta sve pred sobom (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

neverovatna katastrofa

NOVI SNIMCI KALIFORNIJSKOG PAKLA: Vatreni tornado kreće se 230 km na čas i veličine je 3 FUDBALSKA TERENA! Guta sve pred sobom (VIDEO)

Planeta -

Novi snimci vatrene stihije u Kaliforniji samo potvrđuju da se radi o najvećem požaru koji je ikada zahvatio to područje.

Radi se o vatrenom tornadu koji je bio veličine 3 fudbalska terena, a vrtlog se kretao oko 230 km na čas! U centru vatrenog tornada temperature se mogu popeti i do 1400 stepeni. Snimci su nastali 26. jula, a tek sada ih je objavila vatrogasna služba. Baš u ovom požaru poginuo je vatrogasac Džeremaja Stouks (37).

On je u Redingu pomagao meštanima da se evakuišu. Javio je da vatra preuzima kontrolu, a komunikacija se ubrzo prekinula. Do sada je požar uništio 1077 domova.

foto: AP

Takođe, pre tri dana, preminuo je vatrogasac iz Jute. Zvaničnici su saopštili da je muškarac preminuo u bolnici u usled povreda koje je zadobio u Mendosino kompleksu, severno od San Franciska, gde hara veliki požar.

Vatrogasci iz svih krajeva SAD u poslednjih nekoliko nedelja pomažu Kaliforniji da se izbori sa velikim brojem smrtonosnih požara koji su se proširili na velikom prostoru, a do sada je živote izgubilo šest vatrogasaca.

Kurir.rs/Tanjug/CBS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track