BARBARA JE U POŽARU NA JUGU GRČKE OSTALA BEZ DECE I MUŽA: Odlučila je da kazni sve odgovorne za smrt svoje porodice! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

pravdu traži na sudu

BARBARA JE U POŽARU NA JUGU GRČKE OSTALA BEZ DECE I MUŽA: Odlučila je da kazni sve odgovorne za smrt svoje porodice! (VIDEO)

Planeta -

Žena koja je izgubila porodicu u tragičnom požaru na jugu Grčke, podnela je danas tužbu protiv sedam zvaničnika, uključujući grčkog ministra unutrašnjih poslova, tvrdeći da oni snose odgovornost za tu tragediju u kojoj je nastradalo 96 osoba.

Barbari Vukaki u požaru koji je izbio 23. jula u Atiki, stradali su suprug Grigoris Fitros, sin Andreas (11) i ćerka Evita (13).

Ona je sada podnela tužbu protiv ministra unutrašnjih poslova Panosa Skurletisa, grčkog ministra za javni red i civilnu zaštitu Nikosa Toskasa, koji je podneo ostavku nekoliko dana posle požara, lokalnog gradonačelnika, regionalnog guvernera i bivših čelnika vatrogasne službe, policije i agencije za civilnu zaštitu.

Da podsetimo već su neki od rođaka supružnika koji su stradali u šumskom požaru nedaleko od Atine prošle nedelje tužili grčke vlasti, vatrogasce i policiju zbog njihove smrti. Vlasti mogu odgovarati po krivičnim prijavama za nehotično ubistvo, telesne povrede i izloženost koja dovodi do smrti, zbog požara ili onoga što se naziva "biblijskom katastrofom", navedeno je u tekstu tužbe.

"Verujem da će oni koji su odgovorni da zaštite ljude, za gašenje požara i sprovođenje mera predostrožnosti biti osuđeni", rekao je advokat rođaka Antonis Fousas.

U požaru koji je protutnjao istočnom Atikom stradala je 96 osoba. Broj nestalih u vatrenoj stihiji, koja je gotovo potpuno uništila primorski gradić Mati, zvanično je dostigao 25, nakon što su nestanak prijavile njihove porodice.

Kurir.rs

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track