AMERIČKI ADMIRAL OŠTRO UPOZORIO TRAMPA: Nećete nas ućutkati, vi ste sramota za našu naciju! (VIDEO)
Foto: Profimedia

šokantno

AMERIČKI ADMIRAL OŠTRO UPOZORIO TRAMPA: Nećete nas ućutkati, vi ste sramota za našu naciju! (VIDEO)

Planeta -

Penzionisani admiral američke mornarice, koji je nadgledao akciju američkih specijalaca koji su ubili Osamu bin Ladena, uputio otvoreno pismo Donaldu Trampu.

Isprovociran odlukom američkog predsednika da nekadašnjem direktoru CIA Džonu Brenanu, inače otvorenom kritičaru Trampa, oduzme dozvolu za pristup tajnim dokumentima, general Vilijam H. Mekrejven obratio se američkom predsedniku nesvakidašnjom porukom.

"Dragi gospodine predsedniče, bivši direktor CIA Džon Brenan, kome ste oduzeli pristup tajnim dokumentima, je jedan od najboljih javnih službenika koje sam ikada upoznao. Samo je nekolicina Amerikanaca uradila više od Džona kako bi zaštitila svoju zemlju. On je čovek neuporedivog integriteta, čija iskrenost i karakter nikada nisu bili dovedeni u pitanje, osim od strane onih koji ga ne poznaju", započeo je svoje javno obraćanje Mekrejven, koje je preneo Vašington post.

"Zbog toga, smatram da bi bila čast da i meni oduzmete pristup tajnim dokumentima, kako bi mogao svoje ime da dodam na listu muškaraca i žena koji su istupili protiv Vas", poručio je Trampu Mekrejven.

U njegovom obraćanju se navodi da je i on, poput mnogih Amerikanaca, mislio da će Tramp, kada je postao predsednik, prerasti u lidera kakvog američka nacija zaslužuje.

"Dobar lider se trudi da podstiče najbolje u svojoj administraciji. Dobar lider predstavlja primer koji drugi treba da slede. Dobar lider uvek stavlja interese drugih ispred svojih. Vaše liderstvo, na žalost, pokazalo je tako malo od tih vrednosti. Vi ste nas, kroz vaše odluke, osramotili pred našom decom, ponizili na svetskoj sceni i, što je najgore, podelili nas kao naciju", poručuje ovaj general.

Na kraju zaključuje: "Ako mislite da će vaša taktika iz Mekartijeve ere suzbiti glasove kritike, grdno se varate. Kritike će se nastaviti dok ne postanete onakav predsednik za kakvog smo se nadali da ćete biti".

Kurir.rs/Business insider

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track