ŠREDER BI PUTINA NA SVOJOJ SVADBI: Bivšem nemačkom kancelaru iz Kremlja stigla ova poruka (VIDEO)
Foto: AP

direktno

ŠREDER BI PUTINA NA SVOJOJ SVADBI: Bivšem nemačkom kancelaru iz Kremlja stigla ova poruka (VIDEO)

Planeta -

Kremlj nema informacije o budućem venčanju bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera te predsednik Rusije Vladmir Putin ne može unapred planirati svoj dolazak, piše danas Tass.

"Za sada, nemamo nikakve informacije o venčanju. Za sada nismo doneli odluku u vezi sa prisustvom na venčanju", rekao je za Tass portparol Dmitrij Peskov.

Putin je u subotu prisustvovao venčanju austrijske ministarke spoljnih poslova Karin Knajsl, nakon čega je nastavio put za Nemačku gde je razgovarao sa kancelarkom Angelom Merkel, a nemački list Bild javio je danas da su u Berlinu ne isključuje Putinovo prisustvo na venčanju bivšeg kancelara Šredera i Kim So-jeon, prevodioca iz Južne Koreje, koje je zakazano za 5. oktobar.

Bild je ipak naveo da su to najverovatnije spekulacije, budući da nema zvaničnih informacija o mogućoj poseti. Biće to peto venčanje 74-godišnjeg Gerharda Šredera, koji inače ima dobre odnose sa Putinom.

Šreder se 2016. godine razveo od svoje četvrte žene, Doris Šreder Kepf, nakon 19 godina braka. Bivši kancelar sreo je svoju buduću suprugu na međunarodnoj poslovnoj konferenciji pre dve godine. Nemački mediji su primetili da je nosio burmu na Putinovoj inauguraciji, 7. maja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track