MOSKVA BESNA NA IZRAEL POSLE RUŠENJA AVIONA: Koristili su iljušina kao štit tokom bombardovanja Sirije! ODGOVORIĆEMO! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Youtube

MEĐUNARODNI SKANDAL!

MOSKVA BESNA NA IZRAEL POSLE RUŠENJA AVIONA: Koristili su iljušina kao štit tokom bombardovanja Sirije! ODGOVORIĆEMO! (FOTO)

Planeta -

Ruska vojska je posle rušenja aviona tokom izraelskog bombardovanje Sirije saopštila da Moskva zadržava pravo na odgovarajući odgovor.

Avion je nestao s radara tokom napada četiri izraelska aviona F-16 na sirijske ciljeve u sirijskoj provinciji Latakiji.

"Smatramo da su akcije Izraela neprijateljske. Petnaest pripadnika ruske vojne službe umrlo je zbog neodgovornih akcija izraelske vojske. Ovo je apsolutno suprotno duhu rusko-izraelskog partnerstva", ističe se u saopštenju.

"Zadržavamo pravo na adekvatan odgovor."

Izraelski avioni spustili su na malu visinu i "stvorili opasnu situaciju za druge avione i brodove u regionu", navodi se u saopštenju ruske vojske.

Vojska je dodala da su brodovi francuske mornarice kao i ruski avion "Il-20" bili u području izraelske operacije.

"Izraelski piloti koristili su ruski avion kao štit i označili ga kao metu za snage sirijske vazdušne odbrane. Kao posledica toga "Il-20", koji ima domet radara znatno veći od F-16, pogodio je projektil raketnog sistema S-200", navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je naglasilo da su Izraelci znali da je ruski avion prisutan na tom području, što nije zaustavilo "provokacije". Izrael takođe nije upozorio Rusiju o planiranoj operaciji unapred. Upozorenje je došlo minut pre početka napada, što "nije ostavilo vreme da se ruski avion premesti u bezbedno područje", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/ RT

Foto: Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja