POTRESNA SLIKA ZBOG KOJE SU SKUPILI 35.000 EVRA U JEDNOM DANU: Stao kraj očevog tela i počeo da jeca! SRCE DA PREPUKNE (FOTO)
Foto: Printscreen/ Twitter

TUŽNA PRIČA IZ INDIJE

POTRESNA SLIKA ZBOG KOJE SU SKUPILI 35.000 EVRA U JEDNOM DANU: Stao kraj očevog tela i počeo da jeca! SRCE DA PREPUKNE (FOTO)

Planeta -

Fotografija dečaka koji plače nad telom poginulog oca podstakla je Indijce da skupe tri miliona rupija (oko 35.000 evra) za njegovu porodicu u jednom danu.

"Dečak je došao do očevog tela u krematorijumu, slonio porkivač sa lica, stavio ruku na obraz i samo rekao ‘tata’ i počeo da jeca. Muškarac je bio još jedan siromašni radnik koji je u petak poginuo u kanalizaciji Delhija. Porodica nije imala dovoljno novca ni da ga kremira", napisao je novinar uz potresnu fotografiju.

"Novinar sam crne hronike i vidio sam strašne tragedije, ali ovako nešto nikada" dodao je Šiv Suni i rekao kako je želeo da skrene pažnju na patnju ove porodice.

Za samo jedan dan, Indijci su, podstaknuti fotografijom, skupili tri miliona rupija (oko 35.000 evra) za porodicu poginulog radnika.

Ali istina je još strašnija od ove tragedije.

Pre nedelju dana umro im je četveromesečni sin

Aril, 27-godišnji radnik nekoliko trenutaka posle fotografije je kremiran. Nedelju dana ranije preminuo im je i četveromesečni sin od upale pluća, jer porodica, koja još ima i dve ćerke, nije imala novca za lekove.

Aril je poginuo je jer je puklo uže kojim su ga spuštali u kanalizaciju. A to uže je otprilike sve što radnici imaju od sigurnosne opreme. Procenjuje se da svake godine u kanalizaciji Delhija pogine 100 radnika.

"Ponekad sam ga pratio na posao i čuvao mu cipele i odeću kako mu je ne bi ukrali lopovi" rekao je dečak, dodajući da mu je otac govorio kako "još nije dovoljno veliki da i on uđe u kanalizaciju".

Zbog ovog tvita, neće morati – Indijci su skupili dovoljno novca za njegovo školovanje.

Kurir.rs/ BBC

Foto: Printscreen/ Twitter/ Shiv Sunny

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track