DRAMATIČNI IZBORI U PERUU: Hitler pokušava da dođe na vlast, Lenjin mu ne dozvoljava! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

BORBA ZA VLAST

DRAMATIČNI IZBORI U PERUU: Hitler pokušava da dođe na vlast, Lenjin mu ne dozvoljava! (VIDEO)

Planeta -

JUNGAR - U malom peruanskom gradu Jungaru, visoko u Andima, za dve nedelje biće održani izbori za gradonačelnika na kojima se Hitler nada povratku na vlast, a Lenjin pokušava da ga u tome spreči.

Po celom gradu nikli su natpisi "Hitler se vraća" i "Hitler je uz narod", a odnose se na bivšeg gradonačelnika Hitlera Albu Sančesa, koji je na vlasti u Jungaru bio od 2011. do 2014. godine.

Njegov politički rival Lenjin Vladimir Rodriges Valverde pokušao je prošle nedelje da izdejstvuje zabranu Hitlerove kandidature za izbore koji se održavaju 7. oktobra, ali je lokalna izborna komisija odbacila njegov zahtev.

Hitler Alba naglašava da odbacuje sve za šta se nemački nacistički diktator Adolf Hitler zalagao i da želi da vlada na pošten i transparentan način. On tvrdi da njegov otac nije znao ko je bio Hitler kada mu je dao to ime. Sam Hitler Alba je navodno razmišljao da promeni ime kad je saznao ko je njegov po zlu poznati imenjak, ali je ipak odustao od toga.

"Ja sam dobri Hitler", rekao je Alba peruanskoj eleviziji RPP.

U Peruu i drugim zemljama Latinske Amerike roditelji često biraju strana imena koja im čudno zvuče uprkos tome što ona u inostranstvu imaju negativnu konotaciju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track