STRAVA U KATOLIČKOJ ŠKOLI: Devojčica tražila brata po učionicama, a kad je ušla u ve-ce, VRISNULA JE OD UŽASA! OTAC TRAŽI OSTAVKE: Ne dam im da ZATAŠKAJU smrt mog sina! (VIDEO)
Foto: Dyfed-Powys Police, Printscreen BBC

VRŠNJAČKO NASILJE

STRAVA U KATOLIČKOJ ŠKOLI: Devojčica tražila brata po učionicama, a kad je ušla u ve-ce, VRISNULA JE OD UŽASA! OTAC TRAŽI OSTAVKE: Ne dam im da ZATAŠKAJU smrt mog sina! (VIDEO)

Planeta -

Bredli Džon (14) pronađen je mrtav u školskom toaletu katoličke škole "Sent Džon Lojd" Laneliju 12. avgusta, nedugo pošto su se njegovi roditelji žalili upravi škole da je njihov sin žrtva vršnjačkog nasilja.

Telo obešenog dečaka pronašla je njegova mlađa sestra, Danijela, koja ga je više od sat vremena tražila po školi.

Bredlijev otac Bajron sada traži ostavku i direktora i osoblja te škole u Južnom Velsu. On je pismo s tim zahtevom predao u petak, 21. septembra.

"Na taj strašni dan čekao sam da zovnu policija i škola, ali ništa se nije dogodilo... Neću dozvoliti školi da uspe u nameri da zataška slučaj i porekne svoju ulogu. Škola i uprava izneverili su i Bredlija i Danijelu", kaže očajni otac i dodaje: "Moj sin je bio srećno dete sve dok u školi nisu počeli da ga maltretiraju. Škola nije ništa učinila da ga zaštiti."

Kad ga nije našla u učionicama i hodnicima, mala Danijela se osmelila da uđe u ve-ce za dečake, gde je videla da je jedna kabina zatvorena. Pozvala je domara i učiteljicu, ali je direktor prvo zabranio da razvaljuju vrata. Kada su videli da dečak neće da otvori, na silu su ušli u kabinu, a tada se desio šok: devojčica je videla svog starijeg brata kako visi i počela da vrišti.

foto: Dyfed-Powys Police

Bredli je bio talentovan jahač

"To se sve dogodilo sedam dana pre njenog 13. rođendana! Ona prolazi kroz pakao. Celog života će slaviti rođendan sedam dana posle smrtvi svog brata. Umesto da slavimo, svi smo preplakali", kaže otac.

Direktor Škole Ešli Hauvels izdao je saopštenje u kom je odao poštu malom Bredliju i nazvao ga "talentovanim dečakom". Školske vlasti su poručile da se neće oglašavati dok ne bude završena istraga.

Kurir.rs/ITV News/Wales Online

Foto: Dyfed-Powys Police, Printscreen BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track