NAJČUVANIJE TAJNE SEKS-TURIZMA: Ovo su skrivene četvrti crvenih fenjera kojima gospodare KRALJICE NOĆI
Foto: Profimedia

7 NAJPOPULARNIJIH MESTA

NAJČUVANIJE TAJNE SEKS-TURIZMA: Ovo su skrivene četvrti crvenih fenjera kojima gospodare KRALJICE NOĆI

Planeta -

Toliko toga ima u karakteru jednog grada što se može upoznati praćenjem uputstava iz vodiča, ali ako želite da zaista doživite neki grad, ponekad morate da zavirite i njegova skrovita i mračna mesta.

Četvrti crvenih fenjera su neka od njih. Iako često ostaju ispod radara turista i skrivena od radoznalih, slučajnih pogleda, ova mesta su posebno privlačna pojedinim turistima. Seks-turizam je postao neizostavni deo nekih od najvećih svetskih turističkih destinacija, poput Amsterdama ili Bangkoka. Ako ste spremni da se upustite u ovakve avanture ili makar da zavirite u ovaj živopisan svet, ovo su sedam najpopularnijih i najpoznatijih četvrti crvenih fenjera.

foto: Profimedia

De Valen, Amsterdam, Holandija Najčuvenija četvrt crvenih fenjara na svetu nalazi se u Amsterdamu. Ne samo da je veoma lepa zbog zgrada od fasadne cigle koje se tiskaju između kanala i uličica sa drvoredima, već je i iznenađujuće bezbedna. Zakonska regulativa u Holandiji omogućila je da ova četvrt bude čista i uredna onoliko koliko je to moguće, budući da se ipak radi o kvartu prepunom seksa. De Valen veoma uspešno privlači pažnju mnogih posetilaca svojim brojnim prodavnicama seksualnih pomagala, seksi predstavama i lokalima sa prodavačicama ljubavi. Kabukičo, Tokio, Japan Japan je poznat po brojnim ekscentričnostima, a jedna od njih je i najveća tokijska četvrt crvenih fenjera Kabukičo. Nalazi se u centru Tokija i posećuju je mnogo više lokalci nego turisti. U njoj se nalaze klubovi za svačiji ukus, uključujući i one za golišavi karaoke. Ovde se mogu iznajmiti seksi lutke. Seks za pare nije zakonit u Japanu, ali se osim toga može videti i doživeti iza miliona neonskih reklama u ovom kvartu.

foto: Profimedia

Reperban, Hamburg, Nemačka Ulica Reperban (Reeperbahn) u Hamburgu je žila kucavica noćnog provoda. Ova i brojne okolne uličice predstavljaju najveći i najpoznatiji nemački seksi kvart koji je ujedno i centar noćnog provoda prepun restorana, noćnih klubova, barova i pozorišta. Ovim kvartom ipak dominiraju striptiz barovi, prodavnice seksualnih pomagala, a tu je i muzej seksa. Hardkor akcija se može pronaći u ulici Herbert (Herbertstrase) gde se prostituke potencijalnim mušterijama nude iz izloga. Ova ulica je zbog toga podeljena i jednim delom ograđena kako bi tvrdokorne scene ostale izvan pogleda maloletnika ili osoba koje su preosetljive na njih, piše Travel magazin.

Patpong, Bangkok, Tajland Bangkok važi za jednu od najpoznatnijih seks destinacija i u ovom gradu se nalaze čak dva svetski poznata kvarta crvenih fenjera. Jedan od njih je Patpong, gde se možete uveriti u sve stereotipe koji na Zapadu važe o Tajlandu. Tu su go-go igračice, kabarei sa transvestitima, ping-pong šou, saloni za masažu i štandovi na kojima se prodaju najrazličitija seksualna pomagala.

Pigal, Pariz, Francuska Za one koji žele malo ozbiljnije i uglađenije iskustvo preporuka je Pigal u Parizu. U ovom kraju se nalazi čuveni Mulen Ruž, kabare bez opskurnih scena koji je moguće pratiti uz večeru. Na Pigalu su živeli mnogi poznati umetnici poput Pikasa, Van Goga i Tuluz-Lotreka, što daje poseban značaj ovoj četvrti greha. Zona Norte, Tihuana, Meksiko Noćni život u Tihuani je veoma poznat, ali ono po čemu je ovaj grad najpoznatiji je zabava za odrasle. U Zoni Norte se nalazi Adelitas, najveći bordel u celoj Severnoj Americi. U Tihuani je prostitucija legalna, a svi klubovi i bordeli moraju da poštuju stroge zdravstvene propise. Ulice su pune reklama i putokaza „paraditas“, kako se nazivaju tamošnje prostituke.

foto: Profimedia

Vila Tinto, Antverpen, Belgija Kvart Schipperskwartier koji čine tri bloka poznat je kao zona tolerancije u Antverpenu. Potpuno netipičnog izgleda za slične kvartove po svetu ovo mesto ipak nudi brojne sadržaje za odrasle, a najpoznatiji je bordel Villa Tinto, koji je proglašen za evropski naj high-tech bordel. U njemu se nalaze sefovi gde posetioci mogu da odlože svoj novac, zaposleni imaju biometrijske identifikacione kartice, a na istoj lokaciji se nalazi i policijska stanica. Kreveti su opremljeni panik tasterom kako bi se žene osećale bezbedno u svakom trenutku.

Kurir.rs/ Travelmagazine.rs

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track