OVO JE UBICA BUGARSKE NOVINARKE UHAPŠEN U NEMAČKOJ: Severin Krasimirov (21) pobegao kod majke pošto je silovao i brutalno ubio Viktoriju Marinovu (30) dok je DŽOGIRALA! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

jezivo

OVO JE UBICA BUGARSKE NOVINARKE UHAPŠEN U NEMAČKOJ: Severin Krasimirov (21) pobegao kod majke pošto je silovao i brutalno ubio Viktoriju Marinovu (30) dok je DŽOGIRALA! (VIDEO)

Planeta -

Bugarske vlasti potvrdile da je po njihovom zahtevu u Nemačkoj uhapšen muškarac osumnjičen za silovanje i ubistvo novinarke Viktorije Marinove (30) i da očekuju njegovo izručenje.

Osumnjičeni Severin Krasimirov (21) uhapšen je u utorak u kući svoje majke kod koje je pobegao posle brutalnog zločina. Bugarske vlasti očekuju da Nemačka prebaci Krasimirova na njihovu teritoriju, rekao ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov.

"Prikupili smo mnogo dokaza koji ukazuju da je on krivac. Krasimirov je optužen u odsustvu za dva zločina - silovanje i izuzetno okrutno ubistvo s predumišljajem", rekao je državni zužilac Sotir Cacarov.

Telo 30-ogodišnje novinarke pronađeno je u subotu nedaleko od Dunava u gradskom parku njenog rodnog grada Rusea gde je redovno trčala. Ona je silovana, brutalno pretučena i zadavljena.

Ministar unutarašnjih poslova rekao je da zasad nema dokaza da je ubistvo televizijske novinare povezano sa njenim radom.

Marinova je radila za televizijsku stanicu TVN iz Rusea koja je emitovala njenu emisiju "Detektor". U svojoj poslednjoj emisiji 30. septembra predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano uz fondove EU.

Marinova, koja ima sedmogodišnju ćerku, bila je uključena u istragu grupe bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje finansira EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti. Njena smrt ogorčila je mnoge u Bugarskoj, gde su ljudi frustrirani zbog korupcije i nedelotvornog pravosuđa koje je kritikovala i Evropska komisija.

"U ovoj fazi istrage ne možemo da kažemo da je ubistvo povezano sa njenim profesionalnim radom. Nastavljamo sa istragom svih mogućih opcija", rekao je Cacarov.

Kurir.rs/Rojters

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track