URAGAN UBICA OPUSTOŠIO FLORIDU I UBIO DVOJE: Dete i muškarac poginuli kad je drvo palo na njih, pogledajte jezive prizore! Kuće razbijene na KOMADE! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

POTOP

URAGAN UBICA OPUSTOŠIO FLORIDU I UBIO DVOJE: Dete i muškarac poginuli kad je drvo palo na njih, pogledajte jezive prizore! Kuće razbijene na KOMADE! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Uragan Majkl odneo je prve žrtve na Floridi, dok je više od 400 hiljada privatnih kuća i poslovnih prostora u saveznim američkim državama Florida, Džordžija i Alabama ostalo bez struje nakon što je ta oluja pogodila severozapadno kopno Floride.

Prva žrtva je muškarac na kog je palo drvo koje je propalo kroz krov njegove kuće na Floridi, potvrdila je portparolka šerifa okruga Gadsen te savezne američke države.

Dete je poginulo u Džordžiji, javio je CNN. Pretpostavlja se da je do smrti došlo kada je nešto palo na kuću u kojoj je bio. Spasioci još nisu došli do kuće u kojoj je bilo dete pa se ne znaju detalji.

Uragan, koji se u sredu popodne obrušio na obalu Floride opustošio je područja i doneo vetrove brizne 2=0 kilometara na čas.

1 / 11 Foto: EPA

Panama siti, grad nekih 32 km od Meksičke plaže, preprpeo je udare oluje, srušio drveće, dalekovode, iščupao krovove i rušio kuće-

Najjača oluja koja jepogodila Floridu u ovom veku, dovela je do velikih poplava, potopljenih puteva i kuća.

Preko 300.000 kuća i poslovnih objekata su ostali bez električne energije.

Najmanje jedna osoba je poginula. Muškarac je ostao zarobljen kada je palo drvo na njegovu kuću, javila je policija. Spasilačke ekipe koje su odgovorile na hitnu situaciju nisu uspele da stignu na vreme.

Guverner Floride Rik Skot pozvao je lokalno stanovništvo da ostanu unutar i van puteva, pošto su spasioci išli u najteže pogođene oblasti. Državni organi još procenjuju štetu.

Kurir.rs/ RT

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track