PROFESORU FIZIKE DOŽIVOTNO ZABRANILI PRISTUP ŠKOLI: Kad se otkrilo ko mu je žena, odmah podneta krivična prijava protiv njega!
Foto: Printscreen/ Twitter, Google Street View

MRAČNA PROŠLOST

PROFESORU FIZIKE DOŽIVOTNO ZABRANILI PRISTUP ŠKOLI: Kad se otkrilo ko mu je žena, odmah podneta krivična prijava protiv njega!

Planeta -

Dvanaest godina nakon što je organizovao venčanje sa 13-godišnjom devojčicom u Bangladešu, 34-godišnji londonski profesor fizike suočen je sa zabranom predavanja u školama koja će važiti doživotno.

Džošim Nur je imao 22 godine kada je 2006. otputovao u Bangladeš da bi se oženio 13-godišnjakinjom, ali tvrdi da je mislio da ima 18 godina.

Devojčicu, čije ime nije objavljeno, upoznao je samo tri dana pre nego što su se venčali, a ona kaže da su imali seks posle venčanja i da su je po dolasku u Veliku Britaniju odveli kod ginekologa i da je koristila pilule protiv začeća.

Nur se zaposlio kao profesor fizike u Londonskoj nautičkoj školi 2006, a sada je otpušten.

Regulaciono telo za kontrolu nastavničkog kadra kaže da njegove tvrdnje da je mislio da devojčica ima 18 godina "nisu uverljive".

Žrtva je 2013. podnela krivičnu prijavu protiv njega, a testiranje ključne kosti potvrdilo je da je bila maloletna kada su se venčali.

Nur se branio da ga je žrtvina porodica "prevarila" i navela da poveruje da je ona punoletna, a komisija je zaključila da je, kao predavač koji dolazi u dodir s tinejdžerkama, morao da zna da ona nema ni 16 godina.

Kurir.rs/ The Sun

Foto: Printscreen/ Twitter i Google street view

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track