CIA PROVERILA BIBLIJSKU PRIČU: Koristili satelit da pronađu dokaz koji bi promenio istoriju (VIDEO)
Foto: Profimedia

neverovatno

CIA PROVERILA BIBLIJSKU PRIČU: Koristili satelit da pronađu dokaz koji bi promenio istoriju (VIDEO)

Planeta -

Priča o Nojevog barki podstakla je CIA da na planini Ararat traži ostatke ovog broda koristeći špijunski satelit.

Prema tek otkrivenim dokumentima, CIA je poverovala u priču o Nojevoj barki i velikom potopu koji je uništio grešnike i koji su preživeli samo Noje i njegova porodica i po jedan par svih životinja.

Ako se barka pronađe, ona bi bitno promenila shvatanje istorije čovečanstva i dokazala da je u Bibliji sasvim realno prikazan događaj.

Eksperti CIA su korisitli špijunske satelite da bi pretražili planinu Ararat na kojoj se po Bibliji barka zadržala posle potopa. Ima istraživača koji su tvrdili da su pronašli delove ovog drvenog broda.

CIA je, prema dokmentima, imala i podršku i nekih članova Kongresa SAD. Britanski Dejli star je imao uvid u bar 5 dokumenata koji se bave ovom temom.

Dva kongresrmena i dva senatora SAD su čak od CIA tražili detaljnije informacije o istraživanju na planini Ararat.

Pored snimaka iz satelita korišćeni su i oni koje je napravio špijunski avion U-2. Ipak, neki od snimaka su zbog niske oblačnosti proglašeni neupotrebljivim.

Ararat je planina vulkanskog porekla visine preko 5.000 metara koja se nalazi u sadašnjoj Turskoj na čijem vrhu se po hrišćanskom predanju nalazi Nojeva barka. Barka se spominje u Knjizi Postanja, gde je 40 dana plovila posle potopa da bi se zaustavila na vrhu planine.

Po mišljenju naučnika veliki potop je teško zamisliv, ali hrišćanski teolozi čka daju i tačne dimenzije plovila i smatraju da je brod bio 134 metara dug, 22 metra širok i 10 metara visok.

I ostale priče iz Biblije su intrigirale naučnike, pa je tako prošlog meseca pronađen dokaz izlaska Jevreja iz Egipta.

Kurir.rs/Daily star

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track