ŠOKANTAN DETALJ IZ ISTRAGE O NESTALOM NOVINARU: Kašogi mučen pa likvidiran u saudijskom konzulatu TURSKA POLICIJA IMA SNIMAK! (VIDEO)
Foto: AP

otkroiveno

ŠOKANTAN DETALJ IZ ISTRAGE O NESTALOM NOVINARU: Kašogi mučen pa likvidiran u saudijskom konzulatu TURSKA POLICIJA IMA SNIMAK! (VIDEO)

Planeta -

Turske vlasti imaju audio-snimak koji ukazuje na to da je nestali saudijski novinar Džamal Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, izjavio je danas neimenovani turski zvaničnik.

"Turska policija ima audio-snimak koji ukazuje na to da je Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu", rekao je neimenovani bezbednosni izvor britanskoj novinskoj agenciji ne navodeći druge detalje.

"Snimka pokazuje šta se unutar konzulata dogodilo Kašogiju", rekao je izvor Vašinfton posta koji je zahtevao da ostane anoniman. "Čuje se njegov glas i glas drugih koji pričaju arapski, a onda čujete ispitivanje, mučenje i ubistvo", kaže izvor. Drugi izvor kaže kako je jasno da su Kašogija premlaćivali. Zajednički saudijsko-turski tim ušao je ranije danas u saudijski konzulat u Istanbulu radi pretresa tog objekta, skoro dve nedelje posle nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Tim je u popodnevnim satima stigao u konzulat, a njihov dolazak su snimile novinarske ekipe. Za sada nije poznato kakvu vrstu pretresa će sprovesti.

Saudijska Arabija apsolutno negira da stoji iza ubistva Kašogija, koji je kritikovao saudijsku politiku.

Saudijski zvaničnici su naveli da je on napustio konzulat kratko nakon što je ušao. Saudijska Arabija, zasad, nije pružila nikakve dokaze da je Kašogi izašao živ iz konzulata, a njegova verenica, koja ga je čekala ispred zgrade, tvrdi da nije uopšte ni izašao.

Kurir.r/Tanjug

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track