ŠOKANTNA OTKRIĆA LISTA SABAH: Glavni bezbednjak saudijskog krunskog princa ušao u konzulat u Istanbulu ČETIRI SATA PRE NOVINARA KAŠOGIJA!
Foto: Printscreen Twitter/@ragipsoylu

SLAŽU SE KOCKICE

ŠOKANTNA OTKRIĆA LISTA SABAH: Glavni bezbednjak saudijskog krunskog princa ušao u konzulat u Istanbulu ČETIRI SATA PRE NOVINARA KAŠOGIJA!

Planeta -

ISTANBUL - Turski list Sabah objavio je video-snimak muškarca koji je putovao sa saudijskim princom Muhamedom bin Salmanom u SAD kako ulazi u saudijski konzulat u Istanbulu neposredno pre dolaska nestalog novinara Džamala Kašogija 2. oktobra.

Sabah piše da je reč o pukovniku Maheru Abdulazizu Mutrebu, a Njujork tajms komentariše da je Mutreb službovao kao diplomata u saudijskoj ambasadi u Londonu, a da u poslednje vreme prati saudijskog krunskog princa. Sabah piše da je Mutreb 2. ušao u saudijski konzulat u Istanbulu u 9.55 drugog oktobra, nekoliko sati pre nego što je stigao Džamal Kašogi.

Za razliku od Kašogija, koji nikad nije izašao, Mutreb je po podne izašao iz konzulata, otišao u hotel, i u 17.15 ga napustio s velikim prtljagom.

Mutreb viđen je i na fotografijama koje su objavili reporteri Hjuston hronikla, a koje datiraju iz aprila ove godine.

Agencija AP je pokušala da kod saudijskih vlasti potvrdi Mutrebov identitet, ali Rijad već danima ignoriše zahteve te agencije za komentar.

Kurir.rs/Tanjug/Sabah

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja