FRANCUSKA U PANICI: Rađa se sve više beba bez ruku i niko ne zna uzrok! Ministarka zdravlja pokrenula HITNU ISTRAGU! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

alarmantno

FRANCUSKA U PANICI: Rađa se sve više beba bez ruku i niko ne zna uzrok! Ministarka zdravlja pokrenula HITNU ISTRAGU! (VIDEO)

Planeta -

Francuska vlada odlučila je da otvoriti novu istragu o deci rođenoj bez ruku u nekoliko regiona, rekla je danas ministarka zdravlja Agnes Buzin, i dodala da je nedopustivo da ti slučajevi ostanu nerasvetljeni.

"Odlučili smo da ponovo pokrenemo istragu u kojoj će učestvovati lekari i stručnjaci za životnu sredinu", rekla je ministarka.

"Ne možemo da se zadovoljimo činjenicom da nismo pronašli uzroke, to jenepodnošljivo", rekla je Buzin. U Enu je rođeno sedmoro dece bez ruku od 2009. do 2014. godine, u Atrantskoj Loari troje 2007. i 2008., a u pokrajini Bretanji četvoro dece od 2011. do 2013.

Ti slučajevi su zabeleženi u relativno suženom prostoru i pobudili su zabrinutost u tim područjima. Prva istraga koju je sprovela sanitarna agencija Javno zdravlje Francuske.

Zaključeno je početkom oktobra da su slučajevi u Enu statistički u nacionalnim granicama. Međutim, za anomalije u druga dva regiona nemaju objašnjenje.

Ministarka je rekla da se godišnje u Francuskoj rađa "između 80 i 100 novorođenčadi s malformacijom udova".

Uzroci mogu da budu genski ili posledica izloženosti otrovnim supstancama (ishrana, okolina ili lekovi poput talidomida, sedativa i analgetika koji su se prepisivali trudnicama između 1957. i 1962. zbog čega se rađalo hiljade dece bez ruku).

Kurir.rs/Telagram

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track