ŠOKANTNE TVRDNJE TURSKIH MEDIJA: Kašogi pričao sa PRINCEM pre nego što je raskomadan! Nije poslušao jednu NAREDBU!
Foto: AP/EPA

KOBAN RAZGOVOR

ŠOKANTNE TVRDNJE TURSKIH MEDIJA: Kašogi pričao sa PRINCEM pre nego što je raskomadan! Nije poslušao jednu NAREDBU!

Planeta -

Turski list Jeni Šafak objavio je da je saudijski princ Muhamed bin Salman telefonom razgovarao sa saudijskim novinarom Džamalom Kašogijem neposredno pre nego što je ovaj ubijen i navodno raskomadan u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Kako je list naveo, Kašogi je pre kobne posete bio u saudijskom konzulatu, gde je pristojno dočekan, ponuđen čajem, a zatim mu je zakazana naredna poseta kako bi dobio dokumente za venčanje.

Kada je drugi put došao u posetu, pripremljena mu je zamka.

Novinara su okružili, zadržali na silu i potom mu pružili telefonsku slušalicu.

"Kašogija je uhvatio saudijski tim u zgradi konzulata, a potom je princ Muhamed razgovarao sa Kašogijem telefonom i zatražio od njega da se vrati u Rijad", kaže se u izveštaju turskih novina.

Kako se navodi, Kašogi je odbio ponudu princa zbog straha da će biti uhapšen i ubijen ako se vrati u Saudijsku Arabiju, a zatim je ubijen.

Inače, Jeni Safaj i Sabah su prvi objavili svedočanstvo izvora u turskoj istrazi koji je preslušao audio-snimak poslednjih minuta Kašogijevog života. Taj izvor tvrdi da je tim koji je stigao iz Saudijske Arabije Kašogija počeo živog da seče na komade i da su ga za sedam minuta celog iskasapli.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP i EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track