JEZIVO UPOZORENJE LEKARA BEZ GRANICA: Migranti na Lezbosu siluju i sasvim malu decu, ona starija se ubijaju zbog seksualnog zlostavljanja!
Foto: AP

UŽASNA SITUACIJA

JEZIVO UPOZORENJE LEKARA BEZ GRANICA: Migranti na Lezbosu siluju i sasvim malu decu, ona starija se ubijaju zbog seksualnog zlostavljanja!

Planeta -

Na grčkom ostrvu Lezbosu, gde je 8.500 migranata smešteno u velikom prihvatnom logoru Moriji, deca su žrtve sivh vrsta zločina, a najčešće silovanja i seksualnog zlostavljanja, javljaju Lekari bez granica.

Međunarodne organizacije koje vode računa o migrantima ne mogu da pomognu majkama i deci na Lezbosu koji žive u strahu od silovanja i drugih vrsta napastovanja.

Koordinator Lekara bez granica, Deklan Beri, kaže da se svake sedmice u logoru Moriji sazna za najmanje jedno silovanje, a zna se da je mnogo više seksualnih zlostavljanja za koje se nikada ne sazna. Beri kaže da roditelji koji napuštaju šatore u potrazi za hranom često nađu uplakanu silovanu decu. U dva otkrivena slučaja deca su imala pet godina!

foto: AP

Od maja se situacija pogoršala, pa je sve veći broj samoubistava starijih devojčica i dečaka, žrtava svih oblika zlostavljanja.

foto: Reuters

Katastrofalna situacija na Lezbosu je rezultat ogromne "sistemske greške" - promigrantske politike Evropske unije. Jedini "uspeh" ovakve promigrantske politike su male i nedužne žrtve, čiji su roditelji napustili domove nadajući se boljem životu.

Kurir.rs/Breizh-info.com

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track