ISPLIVALI ZLOKOBNI SNIMCI! NOVI DOKAZ UBISTVA NOVINARA: Saudijci pale dokumenta dan posle, a CRNI MERCEDES OSTAJE MISTERIJA (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

NOVI ZAPLET

ISPLIVALI ZLOKOBNI SNIMCI! NOVI DOKAZ UBISTVA NOVINARA: Saudijci pale dokumenta dan posle, a CRNI MERCEDES OSTAJE MISTERIJA (VIDEO)

Planeta -

Iz dana u dan objavljuju se novi jezivi detalji o smrti saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Turska televizija A Haber objavila je snimak na kojoj se vidi kako zaposleni konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu spaljuju dokumente i to samo dan pošto je novinar ušao u zgradu konzulata.

Nakon toga više nikada nije viđen.

Snimci su navodno nastali u neposrednoj blizini konzulata, u kompleksu Levent u Istanbulu. Prikazuju trojicu muškaraca kako pale papire u kanti za smeće.

Juče je objavljeno da je operativac iz 15-članog tima koji se sumnjiči za smrt saudijskog novinara Džamala Kašogija, vidi se obučen u Kašogijevu odeću na snimcima koje su nadzorne kamere u Istanbulu zabeležile na dan kada je novinar ubijen, javlja Si-En-En pozivajući se na visokog turskog zvaničnika.

Američka televizija došla je do, kako navodi, ekskluzivnih snimaka nadzornih kamera u okviru istrage turske vlade, a na kojima se vidi kako dotični muškarac u Kašogijevoj odeći, s lažnom bradom i naočarima, izlazi iz konzulata na zadnja vrata, četiri sata pošto je u konzulat ušao na glavna vrata.

Turske vlasti danas sprečene u pretrazi parkiranog saudijskog diplomatskog automobila u Istanbulu, zato što nisu dobile dozvolu konzulata Saudijske Arabije, prenosi Rojters.

Ranije tokom dana policija je u predgrađu Istanbula pronašla prakiran mercedes sa diplomatskim tablicama koji je, kako se navodi, bio parkiran ispred konzulata pre dve nedelje u vreme nestanka novinara Džamala Kašogija.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track