LOPOVSKO BRATSTVO I JEDINSTVO! KAD PLJAČKAJU, SVI SU JUGOSLOVENI: U Italiji pala druga srpsko-hrvatska banda! Ojadili butike za 500.000 evra! Nisu ni slutili ko će da ih OCINKARI! (VIDEO)
Foto: Printscreen Jutarnji.hr, Profimedia

pohapšeni

LOPOVSKO BRATSTVO I JEDINSTVO! KAD PLJAČKAJU, SVI SU JUGOSLOVENI: U Italiji pala druga srpsko-hrvatska banda! Ojadili butike za 500.000 evra! Nisu ni slutili ko će da ih OCINKARI! (VIDEO)

Planeta -

Beli pas Avatar glavni je svedok provala u skupocene butike u tri italijanska mesta tokom proteklih mesec dana, koje je “odradila” tročlana balkanska banda - Hrvat Josip A. (52) i dvojica Srba L. M. (39) i V. K. (41).

Razbojnički trojac, kojem je za svaku provalu i beg sa plenom trebalo manje od minute, ukrao je dizajnirane torbe, odeću i galanteriju vrednu više od pola miliona evra. Uhapšeni su pre par dana posle odličnog “ulova”.

Uglavnom su u provalničke akcije odlazili noću. Pa su tako 9. loktobra pred zoru u mestu Riva del Garda obili bravu luksuznog butika. Međutim, čim se oglasio alarm, divljački su otvorili vrata i ekspresno sa polica poskidali i natrpali u velike vreće razne torbe renomiranih brendova D&G, Burberi, Majkl Kors... Prema proceni oštećenog vlasnika ukradena je roba vredna oko 50.000 evra.

U mestu Forte dei Marmi pokrali su robu vrednu 90.000 evra, a 1. novembra su iz popularnog butika u Kortini d’Ampeco ukrali robu u vrednosti od oko 400.000 evra. Pre svake do detalja isplanirane akcije, 39-godišnji Srbin L. M., sa podebljim policijskim dosijeom, je sa psom Avatarom išao u izvidnice. Potom su mu se na odabranoj lokaciji pridružila druga dvojica kolega koji su, uglavnom prema ustaljenom scenariju, provaljivali u butike i krali robu, piše Jutarnji.hr.

Svaku od tih provala zabeležile su sigurnosne kamere sa okolnih trgovina prekoputa njihovih meta, i na svim snimcima uvek je u kadru bio isti prizor - istog muškarca sa istim psom. Bio je to okidač da policija prvo locirali tog “slučajnog prolaznika koji je u vreme provala baš šetao tom rutom u gluvo doba noći i pogledavao prema trgovini”.

Zatim je otkriveno da u susednim uličicama šetač psa seda u automobil švajcarskih tablica u koji utrpavaju napunjene torbe s ukradenom robom”. Ubrzo je otkriveno gde se smestipo vlasnik sa psom, ali u pansionu pod nerazjašnjenim okolnostima soba koju je iznajmio nije glasila ni na čije ime, a platio je gotovinom.

Kriminalisti su brzo složili sve koskice i prilikom hapšenja policija je zaplenila više od 1500 upravo ukradenih komada skupocenih krpica i modnih dodataka, a koje bi lako unovčili.Tokom krim-istraživanja od trojice lopova oduzet je i impresivan alat kloji su koristili za provale, ali i poliuretanska pena i uređaj za ometanje signala u krugu od 100 metara kojim su ometali alarm. U jedan su butik, su kako je saopštila policija ušli sa originalnim ključem koji su ukrali. Bandi su oduzeta i tri automobila, i više raznih registarskih tablica Švajcarske, Austrije i Nemačke.

Nedavno je hrvatska policija uhapsila hrvatsko srpsku baandu osumnjičenu za krađu nakita milionske vrednosti u januaru ove godine u Veneciji.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al Tanija koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati na izložbi pod nazivom "Blaga mogula i maharadža". Ukraden je par minđuša od platine i dijamanata vrednih milion dolara i broš od platine i rubina vredan više od 2 miliona dolara.

Kurir.rs/Jutarnji .hr/Hajdi Karakaš Jakubin

Foto printscreen Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track