MONSTRUME JE STIGLA PRAVDA! IZA REŠETAKA DO KRAJA ŽIVOTA: Silovali i ubili Hanu (21), a ni sekund kajanja nisu pokazali! Publika ovacijama dočekala presudu! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / Multimedia LIVE

dobili i po dve doživotne robije

MONSTRUME JE STIGLA PRAVDA! IZA REŠETAKA DO KRAJA ŽIVOTA: Silovali i ubili Hanu (21), a ni sekund kajanja nisu pokazali! Publika ovacijama dočekala presudu! (VIDEO)

Planeta -

Silovatelji koji su se iživljavali a potom i ubili studentkinju Hanu Kornelijus iz Južne Afrike osuđeni su na doživotnu robiju, što je izazvalo ovacije i aplauze publike u sudnici u Kejp Taunu.

Trojica nasilnika Vernon Vitboi (33), Geralno Parsons (27) i Eben Van Nieberk (28) proglašeni su krivima za silovanje i ubistvo, kao i za otmicu, pljačku i pokušaj ubistva Haninog druga Česlina Marša, koji je njihov napad jedva preživeo. Oni su dobili po dve doživotne robije.

Četvrti nasilnik, Nešvil Hulius (29), proglašen je krivim za pljačku i otmicu, a osuđen je na 15 godina za pljačku i 7 za kidnapovanje.

Prilikom čitanja presude, sudija Rošeni Alie je dodala da ni jedan od osuđenih nije pokazao kajanje.

Hana (21) je brutalno silovana i ubijena u maju prošle godine. Nju su kidnapovala četvorica muškaraca, kada je nakon noćnog provoda vozila do kuće druga Česlina u Kejp Taunu.

Njeno telo je bačeno u vinograd, a Česlina su udarali ciglama u glavu i ostavili misleći da je mrtav. On je ipak uspeo da preživi, ali na jedno uvo je potpuno izgubio sluh.

Hanine majka i baka nisu doživele presudu jer su obe umrle 10 meseci od njenog ubistva. Ostatak Hanine porodice upoznao je Česlina tek u sudnici i pružili su mu podršku.

Tokom čitanja presude, sudija je rekla da su silovatelji pokazali neviđen obllik najokrutnijeg mogućeg nasilja. Nakon izricanja presude, publika prisutna na galeriji u sudnici počela je oduševljeno da viče i aplaudira.

Na suđenju se čulo i da su četvorica zločinaca oteli Hanu i Česlina te se s njima odvezli do nekog poznanika gde su pušili kristal met. Nakon toga su Hanu autom odvezli na usamljeno mesto gde su je silovali, a potom izboli nožem i bacili joj na glavu komad stene. Na kasnije otkrivenim snimcima nadzornih kamera, vidi se da su muškarci nakon ovog zločina nastavili sa svojim zločinačkim pohodom te napali još tri žene.

foto: YouTube prtscr / Multimedia LIVE

Hanin otac rekao je kako je njegova porodica umrla zajedno sa njom.

"Moja supruga je nakon okrutnog ubistva naše ćerke postala samo senka osobe koja je nekada bila. A bila je najsnažnija i najsposobnija osoba koju sam poznavao. Jednog dana je samo ušetala u ledeni i olujni Atlantski i nikada nije izašla" rekao je Hanin otac Vilem Kornelijus.

On je dodao kako Hanin mlađi brat boluje od autizma i još uvek pita kada će mu se sestra vratiti kući.

Kurir.rs / Daily Mail

Foto: YouTube prtscr / Multimedia LIVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track