KAD SE UDAJE ĆERKA ČEČENSKOG TAJKUNA, PARE LETE NA SVE STRANE: Nosila dve venčanice, a poklone je stavila u 32 kofera! Ovi običaji će vas iznenaditi! (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

raskoš na sve strane

KAD SE UDAJE ĆERKA ČEČENSKOG TAJKUNA, PARE LETE NA SVE STRANE: Nosila dve venčanice, a poklone je stavila u 32 kofera! Ovi običaji će vas iznenaditi! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ruska studentkinja Ajna Džabrailova (22), sestričina kontroverznog tajkuna Umara Džabrailova, venčala se na raskošnom čečenskom venčanju u Moskvi ovog vikenda sa naftnim menadžerom Hajdarem Šeripovim (26).

Oko 600 svatova prisustvovalo je dvodnevnoj ceremoniji. Mlada je spakovala svoj miraz u čak 32 "luj viton" tašne i "versaće" kofere, koji su sami po sebi skupoceni. Iako se ne zna koliki joj je miraz, veruje se da nije sav u kešu, već i u poklonima.

foto: Youtube/Printscreen

Jednu od dve haljine, koje je nosila na venčanju, jeste rad libanskog modnog dizajnera Zuhaira Murada. Ona je u originalu imala polu-prozirnu suknju, pre nego što je mlada zamolila da postava bude promenjena.

mladoženja
mladoženjafoto: Youtube/Printscreen

Drugog dana nosila je kreaciju Elija Saba, takođe libanskog dizajnera.

Ceremonija je održana po svim pravilima čečenske tradicije, što je označavalo da je mladoženja Hajdar Šeripov bio odsutan veći deo svečanosti. Isto tako, alkohol je bio zabranjen i mlada je sve vreme morala da bude na nogama.

foto: Youtube/Printscreen

Kako bi se pripremila za venčanje, mlada je sa majkom otišla u kupovinu u Milano, Pariz i Dubai.

foto: Youtube/Printscreen

Mlada je sve vreme gledala u pod, ozbiljnog izraza lica, kako nalaže tradicija. Čečenska mlada mora da ćuti na venčanju, jer se preterana govorljivost smatra oznakom prazne glave i neskromnosti.

Ona je postavljena na posebno, izolovano mesto na kome je stajala. Nije smela da pleše. Prema čečenskim običajima, na plesnom podijumu muškarci i žene ne smeju da se suviše približe jedni drugima.

Prema čečenskoj tradiciji, mlada sme gostima samo da ponudi vodu i poželi im dobro zdravlje. Dok je ne predaju mužu, sve vreme je prati brat.

Mladoj za vreme venčanja daju da, neko vreme, u rukama drži nečijeg prvorođenog sina, kako bi brak bio blagosloven decom.

Tokom ceremonije, gosti poklanjaju mladencima različite poklone. Žene uglavnom donose korisne stvari za kuću, dok muškarci poklanjaju novac ili ovce.

Na venčanju su svatove zabavljali profesionalni plesači sa tradicionalnim igrama.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track