OTKRIVENO ZAŠTO JE MELANIJA NAJURILA HRVATICU MIRU: Stala na žulj prvoj dami, a ovo je bila kap koja je prelila čašu!
Foto: Reuters, EPA

DOBILA OTKAZ

OTKRIVENO ZAŠTO JE MELANIJA NAJURILA HRVATICU MIRU: Stala na žulj prvoj dami, a ovo je bila kap koja je prelila čašu!

Planeta -

Bela kuća smenila je zamenicu američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Miru Rikardel nakon što je prva dama SAD Melanija Tramp rekla da ona ne zaslužuje da radi za njenog supruga, predsednika Donalda Trampa.

Vest o sukobu procurila je u javnost u utorak na neuobičajen način kada je kancelarija prve dame objavila saopštenje u kome se traži smena zamenice savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, pošto su mediji izvestili da će je predsednik Donald Tramp otpustiti.

Naime, kako su preneli mediji, Melanija je otvoreno rekla mužu da otpusti Miru, koja je imala važnu ulogu u Trampovoj predsedničkoj kampanji i koja od ove godine obavlja funckiju zamenice.

Spor je izbio oko Melanijine posete nedavne posete Africi. Smatra da nije imala dovoljno resursa, i da je to za bila kriva Mira.

Izvor upoznat sa situacijom tvrdi da se Rikardel posvađala s članovima osoblja oko mesta u avionu i korišćenja resursa. Izvor je dodao da su napori da se odnosi izglade bili krajnje neuspešni.

A Miru Rikardel prati reputacija da je u lošim odnosima sa većinom članova u Veću, osim sa Džonom Boltonom, veteranom konzervativnog stručnjaka za spoljnu politiku koji joj je neposredni nadređeni.

Kurir.rs/ CNN/ Wall Street Journal

Foto: EPA i Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja