ONI SU ZAPOČELI KALIFORNIJSKI POŽAR: Podneta tužba protiv komunalne firme, nije im prvi put! Šteta procenjena na 7 milijardi dolara  (VIDEO)
Foto: EPA

nije zvanično

ONI SU ZAPOČELI KALIFORNIJSKI POŽAR: Podneta tužba protiv komunalne firme, nije im prvi put! Šteta procenjena na 7 milijardi dolara (VIDEO)

Planeta -

Nova tužba otkriva da je glavni krivac za požar u Kaliforniji u kome je stradalo 56 ljudi kompanija koja se bavi distribucijom gasa i struje "Pasifik Gas end Elektrik".

Tužbu su u utorak u San Francisku podnele tri advokatske kancelarije koje zastupaju 22 oštećena i koji tvrde da su varnice sa loše održavanih daleovoda kompanije započele požar.

Čak i kada je upozorena na moguće požare kompanija nije iskuljčila struju u problematičnom području, tvrde tužioci.

Nakon vesti, akcije kompanije su pale je za 21,8 odsto.

Izveštaj rejting agencije Mudi ranije ove nedelje je procenio da bi šteta od požara kompaniju mogla da košta 6,8 milijardi dolara.

Ipak, u kompaniji tvrde da treba da se sačeka da se zvanično utvrdi krivac za požar.

Ako se utvrdi da je komunalni gigant odgovoran, to ne bi bio prvi put: u 2017. godini, vlasti su utvrdile da je "PG & E" odgovoran za 12 požara u kojima je stradalo desetine ljudi, a u osam od tih požara prekršen je državni zakon koji reguliše upravljanje vegetacijom.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto:EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track