PREŽIVELI SU POŽARE, SADA IH ČEKA NOVA OPASNOST: Stanovnicima Kalifornije preti TIHA SMRT (VIDEO)
Foto: AP

opasnost

PREŽIVELI SU POŽARE, SADA IH ČEKA NOVA OPASNOST: Stanovnicima Kalifornije preti TIHA SMRT (VIDEO)

Planeta -

Kvalitet vazduha u severnoj Kaliforniji je među najgorima u svetu nakon požara koji su opustošili tu državu. To je podatak koji prenosi BBC, pozivajući se na podatke koje su objavile institucije koje analiziraju kvalitet vazduha.

Organizacija Parpl Er, koja analizira podatke o kvalitetu vazduha na određenom području, objavila je danas kako je situacija u Kaliforniji sada gora nego u gradovima koji se nalaze u smogom zagađenoj Kini i Indiji.

Škole u Kaliforniji su otkazale nastavu, letovi kasne ili su otkazani. Pišu i kako raste broj pretraga u kojima se ljudi na internetu raspituju gdje mogu kupiti maske za zaštitu od dima.

Vebsajt Ernau objavio je kako je vazduh oko gradova San Francisko i Okland vrlo loš, što znači da bi svi tom području mogli da osete ozbiljnije zdravstvene posledice udisanja.

Oko mesta Elk Grouv i Sakramento vazduh je "opasan" pa će verovatno cela populacija osetiti posledice udisanja, objavljeno je na istom sajtu.

Novinar San Francisko Hronikla je objavio kako je udisanje vazduha u San Francisku ekvivalentno pušenju desetak cigareta. U gradiću Paradajs, koji je uništen požarom, ekvivalentno je pušenju 22 cigare.

Kurir.rs/Index.hr Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track