40 GODINA NISU MOGLI DA REŠE 90 UBISTAVA: Tragovi su ih na kraju vodili do samo jednog čoveka! Ovo je najgori serijski ubica svih vremena (VIDEO)
Foto: AP

UBIJAO U 24 DRŽAVE

40 GODINA NISU MOGLI DA REŠE 90 UBISTAVA: Tragovi su ih na kraju vodili do samo jednog čoveka! Ovo je najgori serijski ubica svih vremena (VIDEO)

Planeta -

Semjuel Litl (78) izdržava doživotnu robiju zbog ubistva tri žene, a sada je otkriveno da je možda povezan sa više od 90 nerešenih ubistava još iz sedamdesetih godina.

Litl je u julu izručen iz Kalifornije u Teksas kada je optužen da je 1994. ubio Deniz Kristi Braders. Tada je već služio doživotnu robiju u Kaliforniji zbog ubistva tri žene, a ove nedelje je policija saopštila da im je Litl dao detalje desetine ubistava koja je počinio od 1970-2005.

Zvaničnici iz više desetina američkih država, FBI i Ministarstvo pravde ispitali su Litla dok je bio u zatvoru oblasti Vajz. Osim u Teksasu i Kaliforniji, Litl je ubijao i u Džordžiji, Floridi, Kentakiju, Tenesiju, Misisipiju, Luizijani, Ilinoisu, Ohaju, Indijani, Arizoni, Novom Meksiku i Južnoj Karolini.

"To je zastrašujuća brojka (90)… To je više od BTK ubice (Denis Rejder) i ubice sa Zelene reke (Geri Ridžvej). Zatvaranje slučaja je velika stvar za porodice žrtava. Srećni smo da uradimo sve što možemo da im pomognemo", rekao je zamenik šerifa oblasti Vajz Krejg Džonson.

Detalji koje je Litl dao vlastima nisu objavljeni, ali je rečeno da je počinio zločine u najmanje 24 države.

Litl je osuđen 2014. zbog ubistva Kerol Olford (41), Odri Nelson (35) i Gvadalupe Apodake (46) u Los Anđelesu osamdesetih godina, nakon što je 2012. otkrivena DNK veza. Žrtve su bile zavisnice od kokaina i sve su bile zadavljene.

U vreme hapšenja Litl je živeo u Kentakiju. Tužioci su prethodno rekli da je Litl serijski ubica i da je policija zabrinuta da je počinio više od ta tri ubistva.

Kurir.rs/Foks njuz Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track