OTAC MONSTRUM: Survao je automobil u okean i ubio dva autistična sina kako bi izveo jezivu prevaru
Foto: AP

pripremao zločin dve godine

OTAC MONSTRUM: Survao je automobil u okean i ubio dva autistična sina kako bi izveo jezivu prevaru

Planeta -

Bio je 9. april 2015. godine kada je Ali Elmezajen, Egipćanin iz Kalifornije, izgubio kontrolu nad vozilom i upao u vodu u luci Los Anđelesa.

U automobilu je bila i njegova partnerka Rabab Dijab i njihovo dvoje autistične dece, od 8 i 13 godina.

Nažalost, deca su preminula i Egipćanin je naplatio novac od životnog osiguranja. Međutim, sada se saznala strašna istina.

On je dve godine kovao svoj smrtonosni plan, dok nije konačno spustio svoju “hondu” niz pristanište, naglo okrenuo vozilo i dao gas.

"Svedoci su čuli škripu guma i videli da auto ubrzava pre nego što je poleteo sa ivice keja, udario u vodu i odmah potonuo", naveo je agent FBI Metju Parker u optužnici podnetoj prošle nedelje.

Elmezajen (44) je rekao da je možda slučajno stao nogom na gas umesto da pritisne kočnicu. Krivio je grad, “hondu” i motorno ulje za nesreću i nemar, ali je njegova tužba odbačena.

Oblasni tužilac Los Anđelesa odbio je da podnese tužbu za ubistvo dece zbog nedostatka dokaza. Policija je otkrila da kočnice nisu radile kako treba, ali nije poznato da li je tako bilo pre tragedije ili je do toga došlo usled korozije u slanoj vodi.

Federalni istražitelji su otkrili da je Elmezajen, koji je proglasio lični bankrot 2010, potrošio oko četvrtinu svoje godišnje plate od 24.000 dolara da osigura sebe, svoju dugogodišnju partnerku i njihove sinove na šest miliona dolara. On je 2012. i 2013. kupio nekoliko polisa za slučajnu smrt, a fatalni incident dogodio se 12 dana nakon što je i poslednja polisa postala punovažna usled isteka perioda od dve godine.

Prozor njegovog automobila je bio otvoren i on je isplivao na površinu nakon 30 sekundi i otplivao do merdevina na pristaništu. Njegova partnerka Rabab nije znala da pliva, ali ju je spasao ribar jer je izbila na površinu i počela da zapomaže: “Moja deca, moja deca!”.

Elmezajen je za to vreme samo stajao na bezbednom i posmatrao, rekli su svedoci.

Dva dečaka, Abdelkarim (8) i Elhasan (13) takođe nisu umela da plivaju i bila su zavezana na dečjim sedištima. Ronioci su izvukli njihova tela iz auta, ali su nedugo potom deca preminula. Par ima i trećeg sina koji je bio u kampu kad se dogodila nesreća.

Otac je porekao da ima bilo kakvu polisu osiguranja na decu. Nakon što su istražitelji ispitali Dijabovu, očigledno nesvestan da je snimanje i dalje u toku, on je pitao svoju partnerku šta je rekla policiji, tiho i na arapskom jeziku.

"Ništa. Auto je izgubio kontrolu i pali smo u okean", odgovorila je ona.

Elmezajen je rekao da je to “sjajno”.

"Neka nam bog kompenzuje za našu decu. Neka nam bog da bolje od njih", rekao joj je tada.

Pokupio je više od 260.000 dolara vrednog osiguranja zbog smrti dece i preneo više od 170.000 u Egipat. Tužioci su odredili da ostane u pritvoru do suđenja iz straha da ne pobegne u rodnu zemlju, a smatra se da predstavlja opasnost po svoju partnerku jer je nameravao da je ubije, a i dalje plaća premije na njeno i osiguranje trećeg sina.

Elmezajenovi advokati su istakli da se Dijabovoj i trećem sinu ništa nije dogodilo u periodu od više od tri godine. Elmezajen i Dijab došli su u Ameriku 2000. preko turističke vize. Oboje su se venčali sa drugim osobama u nadi da će dobiti državljanstvo.

Kurir.rs/Vašington post Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja