POBEGLI SU IZ AFRIKE U KANADU I PRVI PUT VIDELI SNEG: Ni Džastin Trudo nije odoleo snimku sreće dece kada su dodirnula pahulje! Evo šta je rekao! (VIDEO)
Foto: Twitter video prtscr / Rebecca Davies

neviđena radost

POBEGLI SU IZ AFRIKE U KANADU I PRVI PUT VIDELI SNEG: Ni Džastin Trudo nije odoleo snimku sreće dece kada su dodirnula pahulje! Evo šta je rekao! (VIDEO)

Planeta -

Ne dešava se baš tako često da nečiji privatni snimak retvituje premijer države, i još mu se zahvali na pomoći, ali to se upravo dogodilo ženi iz Toronta koja je snimila igru izbeglica iz Eritreje.

Deca, brat i sestra, obučeni u zimeske jakne istrčali su u dvorište kada su prvi put u životu videli sneg.

Momenat čiste sreće i radosti kada su se prvi put sreli sa pahuljama, zaista je dirljiv, pa je tako raznežio i kanadskog premijera Džastina Trudoa. On je retvitovao snimak uz komentar:

"Fantastično - još samo da ih ubedite da je i čišćenje snega lopatom isto toliko zabavno. Hvala vam na svemu što radite Rebeka".

Rebeka Dejvis je rešila da u svoj dom primi porodicu iz ove zemlje na istoku Afrike. Reč je o majci i njeno četvoro dece, od kojih najstarije ima 8 godina. Porodica je živela u izbegličkom kampu u Sudanu nakon što su pobegli iz Eritreje.

Zahvaljujući privatnim projektima i donacijama, ova porodica je uspela da dođe do Kanade gde je zakonom dozvoljeno da privatnim donacijama može da se pomogne ljudima koji traže bolji život u ovoj zemlji.

Kurir.rs / CNN

Foto: Twitter video / Rebecca Davies

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja