MUŽ JE ODVEO U ŠUMU I SEKIROM ODSEKAO ŠAKE:  Rekao mi je da stavim ruke na panj, plakala sam, vrištala i molila ga (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/ Margarita Gračeva

OSUĐEN NA 14 GODINA

MUŽ JE ODVEO U ŠUMU I SEKIROM ODSEKAO ŠAKE: Rekao mi je da stavim ruke na panj, plakala sam, vrištala i molila ga (FOTO)

Planeta -

U decembru 2017. godine, muž Margarite Gračeve odveo ju je u šumu i odsekao joj šake sekirom.

"Odvezao me je u šumu, na usamljeno mesto. Rekao mi je da stavim ruke na panj. Plakala sam, vrištala, molila ga. Naredio mi je da skrenem pogled i počeo da mi kida šake", kaže Margarita.

Njen slučaj pojačao je strah aktivista da ublažavanje ruskih zakona, koji se odnose na nasilje u porodici, može da ohrabri nasilnike.

Mesec dana pre nego što ju je muž napao sekirom, pretio joj je nožem.

"Uzeo je nož i prislonio ga uz moj vrat", navodi Margarita.

Početkom decembra su zatvorili slučaj. Tri dana kasnije, odveo ju je u šumu i odsekao joj šake.

Njen sada već bivši muž Dmitrij Gračev optužen je da ju je kidnapovao, pretio smrću i naneo teške telesne povrede. Takođe je lišen pristupa njihovoj deci.

Priznao je da je odsekao Margariti šake.

Doktori su joj ponovo zašili levu šaku. Operacija je trajala deset sati.

Ljudi širom sveta su onda donirali 57.338 evra, kako bi Margarita dobila bioničku desnu ruku, koja je trenutno na skupoj reparaciji u Nemačkoj.

"Moja deca ne znaju šta se dogodilo. Misle da sam doživela nezgodu. Jako im je teško. Ne znam kako bih im objasnila. Za mene bi bilo najbolje ako bi otišao na doživotnu robiju. Tada bih bila bezbedna. Ako bi živeo u blizini, to bi predstavljalo opasnost za mene i decu", kaže ona.

Dmitrij Gračev je osuđen na četrnaest godina zatvora.

Kurir.rs/ BBC

Foto: Printscreen/ Instagram/ Margarita Gračeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track