PANIKA ZBOG MAŠE I MEDVEDA SE NASTAVLJA! HISTERIJA U UKRAJINI: Zabranite ga, to je oružje ruskog sveta!
Foto: Printscreen/ Youtube

PARANOJA!

PANIKA ZBOG MAŠE I MEDVEDA SE NASTAVLJA! HISTERIJA U UKRAJINI: Zabranite ga, to je oružje ruskog sveta!

Planeta -

Larisa Nicoj, ukrajinski pisac za decu, nazvala je rusku seriju crtanih filmova "Maša i Medved" "oružjem ruskog sveta" i zatražila da se zabrani njeno emitovanje na teritoriji zemlje.

Nicojeva je podsetila da su britanski mediji već govorili o "propagandnom uticaju" tog sadržaja i prema njenom mišljenju Kijev bi prvi trebalo da se oglasi povodom neprihvatljivosti emitovanja crtaća.

"Pedagozi odavno međusobno diskutuju o toj crtanoj seriji i saglasni su da ona ne treba da se prikazuje ukrajinskoj deci, ali u medijima još nije bilo zvanične izjave povodom toga", istakla je Nicojeva.

Ona je takođe napomenula da Rusija uz pomoć tog crtanog filma stvara o sebi sliku "mekane" i dobronamerne zemlje.

List Tajms je ranije objavio tekst u kojem su kritičari rusku animiranu seriju "Maša i Medved" ocenili kao element "propagande Kremlja" i instrument "meke moći" Rusije.

List je citirao reči profesora Bakingemskog univerziteta Entonija Glisa da je glavna junakinja crtanog filma agresivna i odlučna, odnosno da se ponaša "putinovski" i da "previše toga preuzima na sebe".

Animirani film "Maša i Medved" trenutno na svom kanalu na Jutjubu na engleskom jeziku ima više od 4,2 miliona pratilaca.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track