GUČI SVEŠTENIK PROGOVORIO: Posle istrage ruski pop ugasio Instagram sa slikama brendiranih stvari, oglasila se i Patrijaršija (VIDEO)
Foto: Tviter

bahato

GUČI SVEŠTENIK PROGOVORIO: Posle istrage ruski pop ugasio Instagram sa slikama brendiranih stvari, oglasila se i Patrijaršija (VIDEO)

Planeta -

Nakon što se našao na udaru kritika zbog ljubavi prema luksuznim stvarima, posebno prema brendu "guči" i "luj viton", ruski sveštenik Vjačeslav Baskakov obrisao je svoj Instagram profil i napisao pismo izvinjenja, u kojem je objasnio svoje ponašanje.

Baskakov je veliki ljubitelj luksuznih stvari, a njegove omiljene modne kuće su gore pomenute marke. Fotografije skupocenih torbi i obuće svakodnevno je delio na Instagramu i na taj način privukao veliku pažnju javnosti, a ruski mediji prozvali su ga "Guči pop".

Crkveni poglavari osudili su njegovo ponašanje i naveli da će morati da odgovara pred disciplinskom komisijom, kao i da će pokušati da ga "dozovu pameti".

"Život sveštenika ne može biti podeljen na privatni i javni. Osim toga, nijedan sveštenik ne može biti sveštenik od jutra do ručka, a od ručka do večere biti druga osoba", rekao je Aleksander Volkov, portparol ruskog patrijarha Kirila.

Baskakov se prethodno izvinio zbog fotografija i rekao kako će ugasiti svoj Instagram profil i snositi posledice kazne koju mu odrede zbog njegovog ponašanja i činjenice da se nije ponašao ponizno i odgovarajuće.

"Veoma se stidim i snosim punu odgovornost. Ispaštaću i zatvoriću profil na Instagramu, pošto ne znam da se ponašam skromno i adekvatno", napisao je sveštenik Baskakov. Sveštenik je objasnio da je postavljao kontorverzne fotografije zbog navike da na društvenim mrežama postavlja "sve što je prijatno i nije grešno". "Pokušao sam da budem otvorena osoba. Bio sam upozoren protiv toga, ali sam se borio za tu slobodu", dodao je.

U pismu Beskakov priznaje da je njegov profil na Instagramu, ali je rekao da pojedine stvari na slikama, nisu pripadali njemu. "Većina slika je snimljena u prodavnicama... Nijedan sveštenik ne može da priušti takve stvari. I zbog čega?"

Sveštenik Baskakov, koji kaže da pati od neuralgije i trenutno je u bolnici, napisao je da mu je doktor jednom rekao da bi "promena scenografije", uključujući i nošenje različite odeće, pomogla da bude protivteža simptomima koje ima.

Kurir.rs/Moscow Times

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja