DEVOJKA GA JE OSTAVILA DOK JE BIO U VOJSCI, A ON JE POSTAO BRUTALNI SERIJSKI UBICA: Žene silovao, pa davio šalom, a provaljen je zbog jedne GREŠKE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

SUPRUZI NOSIO JEZIVE TROFEJE

DEVOJKA GA JE OSTAVILA DOK JE BIO U VOJSCI, A ON JE POSTAO BRUTALNI SERIJSKI UBICA: Žene silovao, pa davio šalom, a provaljen je zbog jedne GREŠKE! (VIDEO)

Planeta -

Belorus Genadij Mikaševič je na monstruozan način od 1971. do 1985. ubio 36 žena prema zvaničnim informacijama. On je tvrdio da ih je bilo i više. Pre nego je osuđen na smrt i streljan 1987. priznao je ubistvo 43 žene dok stručnjaci tvrde da je kriv za smrt 55 žena.

Ovaj monstrum ubijao je isključivo žene. Namamio bi ih u svoj auto, odveo na izolovano mesto, silovao, pa zatim udavio. Nije nosio oružje sa sobom već je improvizovao. Najčešće je koristio šal, ali ili predmete koje bi pronašao u blizini.

foto: Printscreen/ Youtube

Po zanimanju metalac, bio je vredan i uzoran član društva. Osim članstva u Komunističkoj partiji bio je i dobrovoljac u lokalnoj narodnoj policiji.

Počeo je da ubija sa 24 godine, kada ga je ostavila devojka. Bio je u vojsci i jedva je čekao kad će se vratiti kući. Ali ona je već našla drugog i odlučila je da se uda za njega.

Ubijao je punih 14 godina

Mladi Genadij pao je u depresiju. Hteo je da ubije sebe. S konopcem u rukama lutao je tražeći mesto gde bi bilo najbolje da se obesi. Ali tada je ugledao usamljenu ženu i u trenutku je odlučio da ubije nju, a ne sebe. Slučajnu prolaznicu je silovao pa joj je oduzeo život i u tom trenutku je osetio neopisivi užitak. Ubistva su se uskoro nastavila.

On je u međuvremenu završio tehničku školu, zaposlio se, oženio i dobio dvoje dece. Ženama koje je ubio ukrao bi nakit i poklanjao ga supruzi.

Policija je godinama bezuspešno pokušavala da pronađe ubicu. Uhapsila je čak 14 "ubica", neke osudila na dugogodišnje kazne zatvora, a neki su i pogubljeni. Niko nije sumnjao u uzornog Mikaševića. I taman kad bi policija mislila da je napokon uhvatila ubicu pojavio bi se novi leš.

Pomagao policiji da traži ubicu

Mladi inspektor Nikolaj Ignjatović preuzeo je istragu 1984. godine. Shvatio je da su žene ubijane uvek u blizini puteva i pretpostavio je da je u pitanju delo iste osobe. Takođe, svedoci su često u blizini mesta zločina viđali ruski automobil, popularni "zaporožac", crvene boje. Ignatovič je započeo intenzivnu istragu, a Mikašević mu je u tome svesrdno pomagao.

foto: Profimedia

Naime, kao dobrovoljac u lokalnoj narodnoj policiji on se priključio potrazi. Proveravao je crvene automobile i saslušavao vlasnike koji su bili na listi inspektora Ignjatovića, a bilo ih je oko 200 hiljada. U vreme potrage ubio je čak 12 žena.

Izdao ga potpis

U cilju rešavanja slučaja, poslao je anonimno pismo u lokalne novine. Malo izmenjenim rukopisom napisao je da organizacija "Patriote Vitebska" stoji iza ubistava. Poslednja Genadijeva žrtva imala je ispisano na grudima krvlju "Patrioti Vitebsk".

E, i tu je i napravio grešku. Policija je tajno proveravala 556 hiljada potpisa u okruženju. Rukopis koji je koristio Genadij imao je najviše podudarnosti, samoglasnici su se poklapali. U tom trenutku bilo je očigledno da se radi o Mikaševiću, visokopozicioniranom članu Komunističke partije. I dalje je otkrivanje dokaza, detaljno ispitivanje crvenog Zaporožeca - sve je vodilo prema pravom ubici.

Mikašević je uhapšen u decembru 1985. U početku je odbacio sve optužbe, ali je nakon intenzivnog saslušanja sve priznao. Rekao je da nije imao problema da namami žene, dovoljno je bilo da im ponudi vožnju automobilom što se tada u tom delu SSSR nije odbijalo.

Osuđen je na smrt i streljan je u decembru 1987. godine. Imao je 40 godina.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia i Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track