ČUVENA DA VINČIJEVA SLIKA  KRIJE TAJNU O SMAKU SVETA: Na Poslednjoj večeri vešto sakriven datum početka i kraja najveće kataklizme (VIDEO)
Foto: Profimedia

teorija zavere

ČUVENA DA VINČIJEVA SLIKA KRIJE TAJNU O SMAKU SVETA: Na Poslednjoj večeri vešto sakriven datum početka i kraja najveće kataklizme (VIDEO)

Planeta -

Leonardo da Vinči je navodno otkrio da će se kraj sveta desiti 4006. godine i o tome je ostavio tajnu poruku u jednom od svojih najvećih dela.

Umetnik iz 16. veka široko se smatra najvećim intelektualcem svih vremena i često se zbog svojih dela naziva i genijem. Njegov najpoznatiji rad, Mona Liza, drži Ginisov rekord za najvišu vrednost osiguranja od preko 700 miliona funti.

Međutim, Poslednja večera je skoro jednako poznata u svetu, kao najkopiranija religiozna slika ikada. Umetničko delo predstavlja scenu poslednje večeri Isusa Hrista sa apostolima, kako je opisana u Jevanđelju po Jovanu 13:21.

Da Vinči je predstavio kako su se osećali apostoli kada je Isus objavio da će ga jedan od njih izdati. Međutim, u delu je možda skrivena i tajna poruka o kraju sveta, otkriva je serija "Top 10 misterija i tajni".

"On se vrlo potrudio da istakne broj tri", navodi se u dokumentu iz 2017. godine. "Postoje tri prozora i tri grupe apostola. Da li je jednostavno želeo da istakne verovanje u Svetu Trojicu, ili slika skriva nešto više?", pitaju se autori.

Tu spekulacije ne prestaju jer se smatra da brojevi sakrivaju mračno proročanstvo o kraju sveta. Prema rečima Sabrine Sforce Galicije, istraživača Vatikana, Da Vinči je predvideo globalnu poplavu 21. marta 4006, koja će kako tvrdi, uništiti ljudsku rasu.

"Postoji Da Vinčijev kod - a to nije samo onaj koji je popularisao Den Braun", rekla je ona. Galicia je pregledala tapiseriju Poslednje večere napravljena za kralja Luja XIII, koja je zasnovana na Da Vinčijevoj slici.

Radila je na nastavku da objasni "Da vinčijev kod", koji uključuje znakove Zodijaka i njegovu upotrebu 24 slova latinskog pismo da da predstavi 24 sata dana. Ona tvrdi da je shvatila da je Da Vinči predvideo kraj sveta u "univerzalnoj poplavi" koja bi započela 21. marta, 4006 i završila 1. novembra iste godine.

Kurir.rs/Express.co.uk

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track