UREDNICI ZAHTEVAJU KRV: BBC priznao da je tražio od zaposlenih bilo kakav dokaz o mešanju Rusije u proteste Žutih prsluka u Francuskoj!
Foto: AP

BRUKA

UREDNICI ZAHTEVAJU KRV: BBC priznao da je tražio od zaposlenih bilo kakav dokaz o mešanju Rusije u proteste Žutih prsluka u Francuskoj!

Planeta -

Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si priznala je njihova novinarka napisala istinu u jednoj prepisci u kojoj je navela da redakcija traži od nje da "pronađe" rusko mešanje u proteste Žutih prsluka u Parizu jer "urednici zahtevaju krv".

"Pošto je ministar inostranih poslova Francuske Žan-Iv le Drijan javno komentarisao medijska pisanja o mogućem uticaju Rusije na proteste, potpuno je logično što je naš dopisnik proučavao i taj aspekt.

Međutim, na kraju, u njenoj reportažama nije uopšte pominjana moguća povezanost (protesta) sa Rusijom", navodi se u komentaru Bi-Bi-Sija.

Bi-Bi-Si tvrdi da se i dalje drži "principa nepristrasnosti i nezavisnog novinarstva".

Ranije je novinarka ruske redakcije televizije Bi-Bi-Si Olga Ivšina priznala da televizija od zaposlenih traži bilo kakav dokaz o "mešanju Rusije" u proteste Žutih prsluka u Francuskoj.

Prema njenim rečima, potrebno joj je da "pronađe uglove" kako bi dokazala mešanje Moskve, jer "urednici zahtevaju krv".

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja