JEDAN OD NAJISKUSNIJIH PILOTA OTKRIVA NAJVEĆU MISTERIJU NESTALOG AVIONA: Malezijski MH370 se zapalio, a onda je kapetan pokušao da uradi nešto nemoguće
Foto: Reuters, Printscree Youtube

misterija malezijskog aviona

JEDAN OD NAJISKUSNIJIH PILOTA OTKRIVA NAJVEĆU MISTERIJU NESTALOG AVIONA: Malezijski MH370 se zapalio, a onda je kapetan pokušao da uradi nešto nemoguće

Planeta -

Više od 4 godine je prošlo od misterioznog nestanka malezijskog putničkog aviona MH370, a i dalje svetom kruže teorije o tome šta se tačno dogodilo sa letelicom.

Ros Ejmer, bivši pilot sa više od 40 godina iskustva, veruje da je kapetan malezijskog aviona skrenuo sa kursa kako bi pokušao da sleti na aerodrom u Maleziji.

Prema njegovim rečima, avion se zapalio i pilot je morao naglo da skrene ulevo kako bi stigao do aerodroma Penang.

"Dok su leteli, verovatno su izgubili svest ili umrli, a avion je iz nekog razloga napravio još jedno skretanje ulevo", rekao je.

Ejmer, jedan od najiskusnijih pilota na svetu, izneo je teoriju da je nekakav udarac ili jača turbulencija mogla da izazove požar u delu aviona sa litijumskim baterijama, što je bilo nemoguće ugasiti.

foto: Reuters

Letelica je mogla nekoliko sati da provede u vazduhu dok nisu ostali bez goriva i survali se u okean.

Podsetimo, avion MH370, sa 239 putnika, nestao je sa radara 8. marta 2014. godine na putu od Kuala Lumpura do Pekinga.

Zvanična istraga malezijske vlade nije uspela da utvrdi šta se tačno dogodilo sa avionom jer nikada nije pronađeno tačno mesto pada. Indijski okean je nepregledan i vrlo je teško naći delove aviona. Ipak, stručnjaci smatraju da je kritično skretanje urađeno ručno pre nego što je letelica nestala bez traga.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Reuters/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track