KIJEV NE UKIDA ZABRANU ULASKA RUSIMA: Muškarci od 16 do 60 godina i dalje ne mogu u Ukrajinu
Foto: Profimedia

RAMPA OSTAJE

KIJEV NE UKIDA ZABRANU ULASKA RUSIMA: Muškarci od 16 do 60 godina i dalje ne mogu u Ukrajinu

Planeta -

KIJEV - Ukrajinski Savet nacionalne bezbednosti i odbrane produžio je meru zabrane ulaska na teritoriju Ukrajine za muškarce iz Rusije od 16 do 60 godina starosti, saopštilo je u sredu ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova pošto je posle 30 dana ukinuto ratno stanje u toj zemlji.

"Uzevši u obzir tešku bezbednosnu situaciju, sva tela Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju da funkcionišu uz povećani stepen pripravnosti. Ukrajinski savet nacionalne bezbednosti i odbrane odlučio je da produži restriktivne mere državne Pogranične službe kojima se zabranjuje ulazak u Ukrajinu muškim državljanima Rusije", navodi se u saopštenju.

Ukrajinska Vrhovna Rada usvojila je 26. novembra dekret kojim se proglašava ratno stanje u trajanju od 30 dana u ukrajinskim regionima koje je Kijev smatrao najpodložnijim eventualnom ruskom napadu, a ta odluka je doneta nakon ukrajinsko-ruskog incidenta u Kerčkom moreuzu. Nekoliko dana kkasnije, Kijev je zabranio ulazak u zemlju Rusima starim od 16 do 60 godina, a mlađi i stariji Rusi, kao i sve Ruskinje, moraju da "potvrde razlog" posete Ukrajini.

Prema podacima ukrajinske državne Pogranične službe, broj Rusa koji su ušli u Ukrajinu od tada je opao za tri puta, dok su ukrajinske vlasti zabranile ulazak u zemlju za više od 1.600 Rusa.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track