SITUACIJA JE ALARMANTNA: U Evropu stiže novi arktički talas od 14. januara, a evo šta čeka Srbiju!
Foto: Z.Š.

OPASNO PO ŽIVOT

SITUACIJA JE ALARMANTNA: U Evropu stiže novi arktički talas od 14. januara, a evo šta čeka Srbiju!

Planeta -

Snežno nevreme i lavine poslednjih nedelju dana stvaraju velike teškoće u Evropi, najpre u Austriji i Nemačkoj i odneli su 26 života.

A prema prognozama koje je objavio Severe Weather Europe, kraj ekstremnim zimskim padavinama još se ne nazire. Stiže novi ledeni talas koji će trajati od 14. do 16. janaura, a neće zaobići ni Srbiju!

foto: severe-weather.eu

Naime, kako se može videti na objavljenim mapama koje prikazuju kretanje talasa, 15. januara centar ovog akrtičkog talas biće u Belorusiji, ali će zahvatiti i našu zemlju.

foto: severe-weather.eu

Već 16. janaura talas će se kretati na dole, premeštajući centar ka jugu, kada će biti još bliži našoj zemlji, pa se očekuju veoma niske temperature.

foto: severe-weather.eu

U istočnu i središnju Evropu stiže novi arktički talas koji će doneti vrlo hladan vazduh, novi obilan sneg i snežne oluje u Alpima.

Zbog toga će u Austriji danas u nekim delovima pasti još dva metra snega.

"Velika snežna oluja kreće se prema severnim Alpima, posebno u delu severne i zapadne Austrije, južne Nemačke i istočne Švajcarske. Iako je u velikom broju tih regija već napadalo između 350 i 500 cm snega, očekuje se još najmanje 100 do 120 cm svežeg snega do utorka ujutro. Po život opasne situacije s pretnjom velikih lavina povećaće se nakon što napada još snega", upozorava Severe Weather Europe.

Kurir.rs

Foto: Severe Weather Europe

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja